PSD: Guvernul Cîțu păcălește autoritățile locale. Nici acum nu a făcut decontarea pentru tabletele elevilor!

mart. 22, 2021

Social-democrații argeșeni reproșează guvernului condus de Florin Cîțu că, deși a trecut mai bine de o jumătate de an de când a fost făcută achiziția cu tabletele pentru învățământul online, nici acum nu a decontat banii autorităților locale. De vină, susține PSD Argeș, ar fi ministerul Fondurilor Europene, care nu a semnat contractele de finanțare corespunzătoare. Autoritățile locale au făcut peste 800 de cereri de rambursare peste care s-a așezat însă praful, susțin social-democrații.

„Guvernul #Cîțu păcălește autoritățile locale care așteaptă zadarnic decontarea cheltuielilor făcute cu achiziția tabletelor pentru școala #online!
Banii nu vin pentru că ministerul Fondurilor Europene nu a semnat contractele de finanțare corespunzătoare cu autoritățile locale.
În august, Guvernul, condus atunci de premierul Ludovic Orban, aproba decontarea, prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene, a 500.000 de tablete cumpărate de autoritățile locale.
Simplu spus, autoritățile locale ar fi trebuit să primească înapoi, din fonduri europene, banii dați pe #tablete și alte măsuri care au susținut activitatea școlii în pandemie.
În realitate, degeaba au făcut autoritățile locale peste 800 de solicitări de rambursare a banilor.
NICIUNA nu a fost onorată, NICIUN contract de finanțare nu a fost semnat cu Ministerul Fondurilor Europene!
Praful și pulberea s-au ales de angajamentele sforăitoare privind absorbția accelerată a fondurilor europene și de promovarea competenței!”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Argeș.

Comments

Comments are closed.