PSD se opune privatizării din sănătate! USR insistă pentru tunul de 10 miliarde de euro

iun. 22, 2021

Social-democrații susțin că se vor opune intenției guvernului de înființare a agenției pentru investiții în sănătate și posibilității ca o parte consistentă din fondurile pentru sănătate care acum sunt alocate spitalelor publice să fie direcționate către clinicile private.
Deputatul Simona Bucura Oprescu menționează că dacă intenția guvernului s-ar materializa, atunci pacienții ar putea ajunge în situația în care să fie obligați să ajungă la spitale private, în loc să beneficieze de servicii medicale gratuite în spitalele de stat. „După începerea procedurilor de înstrăinare a activelor companiilor strategice și a terenurilor agricole, Guvernul Cîțu a pus acum ochii și pe #Sănătate!

Executivul PNL – USR – PNL a elaborat o ordonanță de urgență prin care vrea să ia cel puțin 250 de milioane de euro pe an din bugetul Sănătății și să direcționeze banii spre clinicile private.

PSD se opune categoric privatizării sănătății publice și cere imperativ guvernului Cîțu să renunțe la ordonanța de urgență!

Mai puțini bani la stat înseamnă mai puține servicii medicale gratuite la stat și obligarea pacienților să meargă la #privat, unde vor plăti așa numita co-plată peste ceea ce statul transferă din banii publici.

#Pandemia a demonstrat cu prisosință necesitatea consolidării sistemului de stat, nu a vulnerabilizării lui: greul a fost dus tot de sistemul public și de personalul medical din sistemul de stat!”, a menționat Simona Bucura Oprescu.

Comments

Comments are closed.