PSD și PNL se bat pe…cultură!

mart. 31, 2021

PSD și PNL au trecut conflictul politic în zona…culturală. În timp ce liberalii se arată îngrijorați de măsurile luate de conducerile instituțiilor unde sunt social-democrați, PSD demontează minciunile liberalilor și denunță demagogia acestora.
„Dintr-un comunicat publicat pe Facebook, aflăm cu stupoare „îngrijorarea” #PNL Argeş faţă de soarta instituţiilor de cultură argeşene şi faţă de măsurile luate în Consiliul Judeţean Argeş, în special cele privitoare la reorganizarea Centrului de Cultura „Dinu #Lipatti”, realizată prin fuziune prin absorbție de către Muzeul Judeţean Argeş.
Pentru o corectă informare a opiniei publice, dorim să facem câteva precizări:Muzeul Județean Argeș a administrat expoziția „Dinu Lipatti” de la Ciolceşti- Leordeni încă de la amenajarea sa în anul 1985 până în decembrie 2019, organizând anual Festivalul Național Concurs „Premiile Muzicale Dinu Lipatti” şi având un parteneriat permanent cu Fundația Valentin și Dinu Lipatti.
În anul 2018, imobilul a fost donat Consiliului Județean Argeș de către #PSD şi a intrat în administrarea Muzeului Județean Argeș, perioadă în care imobilul a beneficiat de mici reparaţii. Decizia ca imobilul Vila Lipatti să revină în administrarea Muzeului Judeţean Argeş a fost luată tocmai pentru a dinamiza activitatea culturală, pe de-o parte, şi pe de altă parte, pentru a eficientiza cheltuirea banului public.
Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate de către cei prezenți în plenul Consiliului Judeţean, votată, deci, şi de către consilierii PNL şi formalizată prin hotărârea nr. 74/. 25.03.2021 a Consiliului Judeţean Argeş. Mai mult decât atât, în şedinţele de comisii din luna februarie chiar unii consilieri judeţeni ai PNL şi-au exprimat opinia că Vila Lipatti ar trebui să revină în administrarea Muzeului Județean Argeş.
Şi atunci, ne întrebăm firesc: pentru ce atâta demagogie gratuită? E clar că principiile şi valorile liberale au murit odată cu Brătianu!
Şi à propos de Brătianu! Aflăm din comunicatul PNL că „datorită insistențelor liberalilor argeșeni și a președintelui PNL Argeș, Adrian Miuțescu, domeniul care a aparținut familiei Brătianu a fost cumpărat de statul român”. Opinia publică trebuie informată corect: demersul privind achiziţia imobilului Ansamblul conacului Brătianu – Florica („Vila Florica”) de către Statul Român prin Ministerul Culturii s-a făcut în mandatul ministrului Ionuţ Vulpescu (PSD), prin exercitarea dreptului de preempțiune. Demersul a fost finalizat prin contractul de vânzare-cumpărare din noiembrie 2017 care poartă semnătura ministrului de la acea vreme, Lucian Romaşcanu (PSD).
Aşadar, minciuna marca PNL Argeş loveşte din nou!
Cât despre activitatea culturală a actualului Muzeu Naţional Brătianu… nimic notabil în ultima vreme…”, se arată într-un comunicat PSD.

Comments

Comments are closed.