PSD trage linie: Bilanțul unei guvernări eșuate

sept. 7, 2021

USR a decis să plece în bloc din guvernul Cîțu după ce premierul l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion. Mai mult, USR și-a dat mâna cu AUR pentru o moțiune simplă împotriva guvernului din care face parte, pentru că deși sunt alți miniștri acum, în celelalte eșaloare și la nivelul prefecturilor, în continuare useriștii sunt în funcții. Simona Bucura Oprescu, deputatul PSD de Argeș, a făcut bilanțul acestei guvernări de dreapta.

„După ce au făcut joc de glezne câteva zile la rând, blocând lansarea #PNDL3 care continuă programele #PSD de sprijin pentru dezvoltarea comunităților locale, miniștrii USR PLUS au demisionat din Guvernul Cîțu.
Cu ce s-a ales #România de pe urma activității miniștrilor USR PLUS și a celor de la PNL? E jale!
Dan Barna a fost un vicepremier pus mereu pe harță. Atât.
Cristian Ghinea, ministrul pentru Investiții și Fonduri Europene, a lăsat în urmă un Program Național de Redresare și Reziliență aspru criticat de către oficialii de la Bruxelles, iar România nu are încă aprobat acest document vital.
Ioana Mihăilă a condus o campanie eșuată de vaccinare a populației împotriva noului coronavirus și fără un plan pentru revenirea elevilor în siguranță sanitară la cursuri.
Cătălin Drulă doar s-a lăudat cu continuarea proiectelor de infrastructură începute de PSD.
Stelian Ion a transformat Justiția în cuiul lui Pepelea în acest Guvern și a lăsat în urmă mai mult semne de întrebare decât răspunsuri și soluții.
Iar Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a ratat cel mai important proiect de cercetare pentru România, laserul de la Măgurele. Cât despre digitalizare, eșecul este evident.
În ansamblul său, întregul Guvern Cîțu a provocat un adevărat dezastru.
România a ajuns la un grad de îndatorare uriaș, de peste 50% din PIB, înregistrează cel mai slab leu din istorie, puterea de cumpărare a românilor a scăzut, iar tarifele la energie, alimente și servicii au explodat!
Așa nu se mai poate! Guvernul Cîțu trebuie să plece!”, a menționat Simona Bucura Oprescu.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online