Rata de incidență la Pitești este de peste 4 la mie. Ce restricții vor fi impuse. Vineri, ședința decisivă

apr. 7, 2021

Cu o rată a infectărilor cu COVID, calculată la 14 zile, de 4.09 la mia de locuitori, Piteştiul a intră în scenariul roșu. Prefectul Emilia Mateescu a anunțat că, vineri, la ora 13, va întruni într-o nouă şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili restricţiile care urmează să fie luate. Și nu este vorba doar despre Pitești.

În scenariul roșu mai sunt și Ștefăneștiul, cu o rată de 4.34, comunele Cuca (4.14 la mia de locuitori), Miroși (4.62 la mia de locuitori) și, atenție, comunele Valea Iașului, cu 6.19 la mia de locuitori și Morărești cu 6.91 la mia de locuitori.
Conform deciziilor adoptate recent la nivel național, noile restricții pentru localitățile unde incidența este de peste 4 la mia de locuitori în ultimele 14 zile sunt:

  • circulația va fi interzisă în weekend după ora 20:00, iar magazinele se închid la ora 18:00
  • Activităţile în sălile de jocuri de noroc şi de fitness, precum și în cinematografe şi instituţii de cultură sunt şi ele interzice tot pentru 14 zile. Sălile de fitness se vor putea redeschide atunci când aceasta scade sub 3,5 la mie
  • restaurantele sunt închise la interior pentru două săptămâni. Nu pot funcționa decât terasele.

Restricții pentru localități care depășesc 7 la mie:
Dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, atunci circulaţia va fi permisă până la ora 20,00 pe toată durata săptămânii, iar la operatorii economici activitatea până la ora 18,00, tot pe toată durata săptămânii. Revenirea asupra acestei măsuri va fi dacă scade sub 7 la mie

Comments

Comments are closed.