Reacția DGASPC Argeș după ce doi angajați au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Ce măsuri au fost luate

iun. 24, 2020

În perioada 10 – 16 iunie 2020 au fost testați 894 de angajați din serviciile sociale de tip rezidențial aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș.
În urma testării au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2 două salariate, din cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență Pitești (infirmieră), respectiv din cadrul Complexului de Tip Familial ”Dumbrava Minunată” Pitești (educator). D.G.A.S.P.C. Argeș a reacționat rapid și a transmis un punct de vedere, în privința celor două cazuri, precum și măsurile luate.

„Urmare a confirmării celor două cazuri de infectare cu COVID-19, au fost luate toate măsurile care se impun în această situație și au fost respectați toți pașii indicați:
-reprezentanții DSP au luat legătura cu cele două persoane confirmate pozitiv, în urma testării și îndrumate să parcurgă toate etapele necesare;

 • în cele două locații unde respectivele persoane își desfășoară activitatea, s-au luat măsuri de igienizare și dezinfectare.
  De asemenea, în urma triajului epidemiologic efectuat zilnic, atât pentru salariați, cât și pentru beneficiari, consemnat în registrul deschis și funcțional, nu au fost înregistrate modificări în starea de sănătate a acestora. Beneficiarii care au interacționat cu angajații confirmați pozitiv, au fost grupați în camere diferite, chiar dacă cele două salariate, ca toți ceilalți salariați, au purtat echipament de protecție.
  Având în vedere ”Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19)”, elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control Boli Transmisibile, actualizată la data de 19.06.2020, capitolul ”Recomandări de prioritizare a testării pentru COVID – 19”, ținând cont de faptul că în urma testării personalului din cadrul serviciilor sociale aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2 două salariate, din cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență Pitești, respectiv Complexului de Tip Familial ”Dumbrava Minunată” Pitești, în data 23.06.2020, am transmis listele cu angajații și beneficiarii din cadrul acestor servicii sociale, conform recomandării D.S.P. Argeș, în vederea testării COVID – 19.
  Împreună cu reprezentanții D.S.P.Argeș, s-a realizat programarea acestora pentru testare, care va avea loc în perioada 24 – 29 iunie 2020. Pe lângă cei 155 de angajați din cadrul celor două centre, unde au apărut cazurile de COVID-19, vor fi testați și cei 167 de beneficiari, din care 143 la CIA Pitești și 24 la CTF ”Dumbrava minunată”.
  Menționăm faptul că aceste testări au debutat încă din data de 25.04.2020, ca urmare a solicitării D.G.A.S.P.C. Argeș, în momentul în care a avut loc schimbul de tură de 14 zile a personalului aflat în izolare preventivă la locul de muncă în centrele rezidențiale pentru adulți cu dizabilități, copii și vârstnici. În acet moment suntem în a treia etapă de testare.
  Inițial, s-a decis testarea cu prioritate a personalului din centrele în care beneficiarii sunt persoane vârstnice. Ulterior, începând din data de 04.05.2020, a fost testat personalul din cadrul tuturor serviciilor sociale de tip rezidențial aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș. În total, la momentul respectiv, au fost testate 369 de persoane.
  Până acum, de fiecare dată, rezultatele testelor au fost negative. Iar în toată perioada, de la începutul crizei epidemiologice, D.G.A.S.P.C. Argeș au luat toate măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Au fost eforturi comune, atât din partea personalului din toate centrele rezidențiale aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș, cât și a beneficiarilor care au înțeles situația în care ne aflăm și au respectat cu strictețe, toate recomandările și măsurile luate la nivelul instituției noastre.
  Încă de la începutul situației epidemiologice actuale, D.G.A.S.P.C. Argeș a asigurat materiale de protecție(mănuși, măști, materiale de dezinfecție), în toate centrele rezidențiale din subordine”, se arată în comunicatul D.G.A.S.P.C. Argeș.
Comments

Comments are closed.