Reîncepe războiul în PNL Argeș! Ana Stan: Demisia, Adrian Miuțescu! Ai reușit să îngropi PNL Argeș

dec. 7, 2020

După un nou eșec lamentabil în politica județeană, se ascut din nou săbiile în PNL Argeș. Notarul Ana Stan care a postat pe profilul personal un mesaj direct prin care solicită demisia președintelui PNL Argeș, Adrian Miuțescu.

Nu este prima dată când se ascut săbiile și pumnalele în organizația județeană, însă până acum Miuțescu a rezistat. Liderul PNL Argeș este însă, din cât se pare, tot la spital, cu COVID. Iar liberalii stau la pândă. Unii dintre ei.

"Demisia domnule președinte Adrian Miuțescu! Ați reușit sa îngropați PNL Argeș" este mesajul transmis public de către Ana Stan, candidat la Camera Deputaților pe un loc (din start) neeligibil și fost candidat în cursa internă a partidului pentru funcția de primar.

Peste 200 de reacții și numeroase comentarii a stârnit până la această oră postarea notăriței argeșene care a izbcnit după rezultatul extrem de slab de aseară.

Dupa Ana Stan, a fost rândul lui Mihai Coteț (de asemenea, unul dintre oamenii care au fost dați la o parte pe fondul altor calcule de partid) care, în urmă cu câteva minute, a postat o analiza mult mai amplă, dar la fel de critică, la adresa strategiei PNL Argeș.

"PNL Argeș, alegeri parlamentare. Câteva observații pe marginea unui eșec anunțat
Așa cum la victorie ieșim în față și ne asumăm meritele, așa ar trebui să facem și în cazul înfrângerilor. Da, alegerile parlamentare au reprezentat o mare înfrângere pentru PNL Argeș și doar o analiză lucidă și sinceră, dublată de măsuri radicale, ar putea da șansa acestui partid să reprezinte o putere și în județul Brătienilor. Deocamdată, ca rezultate, ne aflăm printre ultimele județe!
Prima mare scuză după care se ascund toți cei care au nevoie de justificări, nu de adevăruri, este că cei care au stat acasă poartă vina acestui eșec. Da, mai bine de jumătate dintre argeșeni au stat acasă, dar nu ei sunt vinovați pentru scorul PNL. Bună parte dintre cei care au ales să nu iasă la vot au făcut-o nu pentru că nu înțeleg nimic din democrație, nu pentru că sunt cetățeni de mâna a doua, cum au insinuat unii, ci dintr-o mare LEHAMITE. Oferta de pe piața politică a lăsat de dorit. Compromisurile mult prea greu de digerat au umplut paharul. Criza de leadership s-a adâncit. Încrederea în vectorii de imagine scoși la înaintare pe criterii absolut bizare a tins spre zero. ,,Oricine va veni nu se va schimba nimic!” este replica multiplicată la infinit pe care am auzit-o în ultima perioadă. Nu e vina oamenilor că au ajuns la această concluzie, ci este rezultatul a mai bine de 30 de ani de lipsă de consecvență, de verticalitate, de principii, de profesionalism. Partidele vechi au continuat să facă aceleași lucruri pe care și le impută reciproc, iar cele noi s-au umplut rapid de ridicol. Oamenii noi, de bună credință, au fost folosiți și marginalizați rapid. Când vezi peste tot atâta impostură, nu are cum să nu ți se facă lehamite. Paharul a fost umplut și a dat pe dinafară dacă nici măcar impulsul de a da un vot negativ, de sancțiune, nu a mai fost suficient de puternic să scoată lumea din casă. 
De ce aș vota PNL Argeș dacă tinde să se transforme într-un PSD? – a fost o altă mare întrebare venită din zona electoratului. Și el face numiri discutabile, se raportează sfidător nu doar față de cetățeni, ci și față de proprii membrii, nu-și respectă nici principiile și nici cuvântul dat. Și în PNL Argeș, personajele vii și vocile interesante au fost trase... pe dreapta, mediocritatea s-a coalizat și face legea. 
Tocmai de aceea oamenilor nu le-a fost greu să constate că partidele au fost confiscate la vârf de grupulețe care le sufocă și le refuză orice șansă de a deveni frecventabile și votabile.
Alegerile locale au reprezentat începutul dezastrului. Am spus public, încă dinainte de a merge la Pitești cu un candidat proaspăt exclus din PSD, că gafa ar fi una imensă. Am spus de la început care vor fi consecințele. Și cu toate acestea... Am acceptat acest compromis doar pentru că, nou fiind în politică, mi-am spus că oamenii cu experiență știu ei mai bine, că atunci când intri într-un partid respecți democrația internă și te conformezi, pentru că mi-am spus că schimbările din interior necesită răbdare și nu se pot face dintr-odată, dar mai ales pentru că mi-am dorit să avem o contrapondere mult mai consistentă la PSD în Piteștiul nostru rămas administrativ în epoca de piatră.
Am decontat personal toată ura strânsă și de simpatizanții PNL, și de useriști, pentru o decizie pe care nu eu am luat-o și nu am împărtășit-o. Dar am reușit să aduc la vot, alături de o mână de câțiva oameni, mulți piteșteni care ne-au girat cu încrederea lor și pentru care, în calitate de consilier local, am o responsabilitate directă.Imediat după alegeri, considerate a fi o victorie (pentru mine nu au fost așa!), din poziția de ,,propunere a PNL pentru postul de viceprimar” și de vârf de lance am fost rapid marginalizați, eu și colegii care au tras cel mai tare la locale. În față au fost plasați rapid tocmai cei pe care electoratul i-a penalizat cel mai tare. Și atunci... cum poți să te întrebi, ingenuu, de ce nu a ieșit lumea la vot?... În numele a ce? Ce ai făcut, ca filială, să meriți asta? Care a fost prestanța ta, credibilitatea ta în fața oamenilor? Ce fel de modele ai scos în față? 
Era absolut previzibil că bulgărele dezamăgirilor se va rostogoli și că va produce efecte inclusiv la alegerile parlamentare. Oamenii care prin prestația lor și-au câștigat dreptul de a se afla pe locuri eligibile au fost la rândul lor marginalizați. Cum să speri la un rezultat decent când tu ți-ai demotivat și sancționat tocmai oamenii care se mai bucurau de credibilitate? Cum să speri la un rezultat decent când ți-ai dezamăgit până și membrii și simpatizanți de tradiție, nu mai zic de electorat!?
Dacă am tăcut, în ciuda revoltei, a fost pentru că nu mi-am dorit ca PNL Argeș să se ducă și mai tare în cap la aceste alegeri și pentru că realmente am crezut și cred că putem recupera această filială.
Sper că nu va avea careva necuviința să spună că rezultatele de acum au fost o victorie. Abia asta ar fi cât se poate de trist! 
Potențialul liberal al Argeșului este unul imens. Oamenii au nevoie de o alternativă de dreapta, dar nu una care să le spună că face lucrurile altfel și, în practică, să le facă la fel. Partidul are nevoie de o analiză reală a stării de fapt în care se află, de o reformă pe bune. Inevitabil se va ajunge aici, cu toată rezistența opusă de câțiva oameni care își apără privilegiile. Cu cât întârziem mai mult, cu atât costurile vor fi mai mari!"
Comments

Comments are closed.

PromediaTV online