Remus Mihalcea, deputat PSD Argeș: „PSD a obținut o victorie majoră în lupta pentru menținerea școlilor deschise”

oct. 4, 2021

Medicul Remus Mihalcea, deputatul PSD de Argeș, a precizat că PSD a reușit să impună menținerea deschisă a școlilor în condiții de siguranță pentru elevi și profesori. Practic, social-democrații au reușit să impună menținerea școlilor deschise, dar folosindu-se testarea periodică a elevilor pentru a preveni apariția focarelo de COVID. Este o măsură luată în toată Uniunea Europeană și nu numai, numai că până acum, din cauza deficienților de la ministerul Educației și ministerul Sănătății, testele non-invazive – deși achiziționate- nu au fost folosite.
„PSD a obținut o victorie majoră în lupta pentru menținerea școlilor deschise, în condiții de siguranță pentru elevi și profesori.

După luni întregi de presiune continuă asupra decidenților din Educație și Sănătate, Guvernul a acceptat în sfârșit propunerea PSD de a renunța la închiderea unităților de învățământ în funcție de rata de incidență și de a asigura, în schimb, testarea periodică a elevilor pentru a preveni apariția focarelor COVID. Pragul de incidență de 6 la mie pentru închiderea școlilor este doar o convenție arbitrară, care nu poate justifica închiderea școlilor în care nu există niciun caz de COVID-19.

PSD consideră că Guvernul are obligația de a implementa rapid ceea ce nu a făcut în vacanța de vară, respectiv să organizeze testarea periodică în școli, inclusiv prin utilizarea testelor COVID non-invazive, care, chiar dacă nu sunt încă omologate la nivelul Uniunii Europene, sunt folosite pe scară largă de multe state membre pentru testarea frecventă a elevilor.”, a subliniat Remus Mihalcea, fost manager al spitalului Colentina din Capitală.

Comments

Comments are closed.