Remus Mihalcea: Gestionarea pandemiei de coronavirus nu înseamnă doar tratarea bolnavilor Covid, ci și a celorlalți suferinzi

ian. 26, 2022

Deputatul PSD Remus Mihalcea a subliniat că gestionarea pandemiei de coronavirus nu înseamnă doar tratarea bolnavilor Covid, ci și a celorlalți suferinzi. Deputatul PSD de Argeș, de profesie medic, a explicat că, în vreme ce, de exemplu, miniștrii USR ai Sănătății au transformat multe spitale din țară, inclusiv pe cel din Câmpulung Muscel, în spitale exclusiv Covid, blocând accesul a mii și mii de alți bolnavi în acestea, Ministerul Sănătății condus de PSD se ocupă acum și de pacienții cu alte afecțiuni.

„Viața este la fel de importantă pentru toți pacienții. Chiar în aceste zile, în care presa relatează creșterea numărului de cazuri COVID, Ministerul Sănătății asigură tratamentul în România pentru copiii care se nasc cu malformații cardiace, fără a fi nevoie de transferul lor în străinătate.
Cât despre pandemie, obiectivul este clar: să testăm mai mult, pentru a identifica mai multe persoane pozitive, care să fie tratate în faze incipiente ca să nu mai ajungă în spitale și pentru a opri infectarea altor persoane. În plus, așteptându-se la această evoluție a numărului de cazuri, dată fiind rapiditatea cu care se răspândește varianta Omicron, ministrul Sănătății a luat mai multe măsuri care să prevină creșterea spitalizărilor și a deceselor, dintre care amintim:
Creșterea capacității de testare – inclusiv testare gratuită la medicul de familie și în centrele de testare.
Centre de evaluare pre-spitalicești pentru pacienții cu forme ușoare sau medii
Antivirale pe bază de rețetă în tratamentul ambulatoriu al persoanelor cu simptome ușoare sau medii”, a subliniat Remus Mihalcea.

Comments

Comments are closed.