Român din Spania s-a întors acasă deși avea Coronavirus. Luat cu izoleta direct din aeroportul Otopeni

mart. 17, 2020

Caz incredibil de iresponsabilitate! Un român din Spania, infectat cu Covid-19, a luat avionul pentru a veni în România. Bărbatul venea cu o cursă de pe ruta Madrid – București cu o companie privată și a fost luat cu izoleta de echipele specializate.
Acesta a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. El va avea un dosar penal conform art. 352 din Codul Penal, referitor la zădărnicirea combaterii bolilor, pedeapsa putând fi amenda sau închisoarea până la 2 ani. Sunt deja 36 de dosare penale întocmite în țara noastră pentru cei care nu au respectat carantina.

El ar fi trebuit să rămână în izolare timp e 14 zile.

„Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș”, potrivit comunicatului.

Autoritățile au trecut acum la identificarea pasagerilor din aeronavă, pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Este vorba despre aproximativ 60 de persoane.

Pasagerii, care vin dintr-o zonă afectată au oricum obligația de a se autoizola 14 zile, arată Grupul de Comunicare Strategică.

Comments

Comments are closed.