S-a constituit Camera de Comerț și Industrie România-China, Filiala Argeș

mart. 22, 2023

În sala mare a Centrului Cultural Mioveni a avut loc ședința de constituire a Camerei de Comerț și Industrie România-China, Filiala Argeș. La acest eveniment au participat, alături de reprezentanți ai Primăriei Mioveni, conducerea Camerei de Comerț și Industrie România-China,  reprezentanți ai secției economice ai Ambasadei Chinei la București, ai uzinei Dacia, ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, ai Prefecturii, ai Consiliului Județean, ai Direcției de Finanțe, ai Vămii, parlamentari, oameni de afaceri etc.

În prezent, în România există 28 de filiale, cea din Argeș fiind a29 –a ( care are deja 25 de membri). Sediul filialei se află în orașul Mioveni, Casa de Cultură a Sindicatelor “Dacia”, etajul al doilea.

Potrivit președintelui ales Mădălina Georgescu, nou-înființata Filială de la Argeș a Camerei de Comerț și Industrie România-China vrea să devină o fereastră pentru atragerea investitorilor chinezi în județul nostru: „Ne bucurăm şi ne onorează că au găsit de cuviinţă ca în Argeş, sediul acestei filiale să fie la Mioveni. Le mulţumesc tuturor colegilor membri pentru votul de încredere acordat astăzi în a-i reprezenta. Îmi doresc ca filiala Argeş să fie un punct de referinţă pe harta relaţiilor comerciale şi economice, România-China. Sunt sigură că de la domnul preşedinte avem tot suportul necesar, ca şi până acum în înfiinţarea filialei. Suntem deschişi către toţi partenerii economici, dar şi către autorităţile locale să dezvoltăm şi să optimizăm toate beneficiile pe care noi le putem identifica”, a punctat Mădălina Georgescu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie România-China, filiala Argeş. 

Din anumite puncte de vedere, având în vedere că deja Renault a adus la Dacia parteneri chinezi, o astfel de Cameră de Comerț la Mioveni se impunea pentru a consolida legăturile economice. De altfel, acest aspect a fost punctat și de primarul Ion Georgescu.
„Relațiile excelente de colaborare dintre Mioveni și China primesc o nouă confirmare prin faptul că filiala Argeș a Camerei de Comerț România-China s-a deschis în orașul nostru.

La evenimentul prilejuit de constituirea filialei Argeș a Camerei de Industrie România-China, eveniment găzduit de Centrul Cultural Mioveni, au fost prezenți dl. Song Xianmao – consilier Secția Economică și Comercială din cadrul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, alături de dl. Zhu Konglai, prim-secretar și Yang Yang- secretar al Secției Economică și Comercială de la Ambasada Chinei, Nicolae Vasilescu – președinte Camera de Comerț și Industrie România-China, Iurii Danilishin – Camera de Comerț și Industrie Moldova-China, George Caval – președinte Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, Georgeta Negru – director Direcția Finanțelor Publice Argeș și Cristian Nevzoreanu – director Direcția de Afaceri Publice și Comunicare al Grupului Renault în România și mulți alți reprezentanți ai mediului privat și administrativ.

Atât reprezentanții ambasadei Chinei, cât și conducerea centrală a Camerei de Comerț și Industrie România-China au evidențiat potențialul enorm de dezvolate al relațiilor economice și de colaborare dintre firmele din Argeș și companiile din China. Cel mai elocvent exemplu este parteneriatul dintre Dacia și compania chineză Geely, un gigant în industria auto va începe în al doilea semestru al acestui an, la Mioveni, un proiect de maximă importanță legat printre altele de motoare termice cu componente hibride și cutii de viteze.

Urez mult succes conducerii filialei Argeș a Camerei de Comerț și Industrie România-China și la cât mai multe parteneriate care să aducă beneficii atât mediului economic argeșean, cât și comunității”, a precizat, la rândul său, primarul Ion Georgescu.
Înființată în urmă cu 24 de ani, Camera Bilaterală de Comerț și Industrie România China este cea mai puternică și activă cameră de comerț din România, care are la ora actuală 28 de filiale în țară, cea mai nouă fiind cea inagurată astăzi.

Comments

Comments are closed.