S-a pus piatra de temelie pentru prima mănăstire athonită din România

mai 1, 2023

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, împreună cu vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu, Administratorul Public al Județului – Cristian Puiu și managerul Muzeului Județean Argeș – Cornel Popescu, au participat astăzi, 1 mai 2023, la Vlădești, la Slujba de Sfințire a Așezării Pietrei de Temelie a Bisericii Schitului închinat Sfântului Neagoe Basarab. Schitul are hramurile secundare Sfânta Cuvioasă Teofana Basarab, Sfântul Ierarh Nifon- Patriarhul Constantinopolului și Sfântul Întâi Mucenic și Arhidiacon Ștefan.
Acest Schit va deveni prima Mănăstire din România cu rânduială athonită.
Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți, diaconi și monahi de la Sfântul Munte Athos.
La Slujba Așezării Pietrei de Temelie a participat un număr mare de credincioși, reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale.
Laolaltă cu înălțarea bisericii principale, în acest loc, obștea de monahi a Schitului „Sfântul Neagoe Basarab”, va construi și un Așezământ Monahal, prevăzut cu bibliotecă, chilii, ateliere și spații administrative.
Astăzi a fost numit și întâiul egumen al Schitului, Precuviosul Părinte Ieromonah Cosma Giosanu, sprijint de Precuviosul Părinte Ieromonah Ștefan Nuțescu și Părintele Ieromonah David Gălbează, de la Chilia Buna-Vestire- Schitul Lacu din Sfâtul Munte Athos.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu sunt deputați aleși în Adunarea Eparhială. De asemenea, președintele Ion Mînzînă este și reprezentantul Argeșului în Marea Adunare Națională, împreună cu academicianul Gheorghe Păun și părintele Ciprian Vuțan.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online