S-a stins din viață Dumitru M. Ion, părintele „Nopţilor de poezie de la Curtea de Argeș”

feb. 13, 2022

Ieri, s-a stins din viață, la vârsta de 75 de ani, Dumitru M. Ion, părintele „Nopţilor de poezie de la Curtea de Argeș”.

Poet, romancier, nuvelist, eseist, dramaturg, critic de film şi de teatru, autor pentru copii şi tineret, traducător și editor, Dumitru M. Ion a fost unul dintre cei mai talentaţi şi apreciaţi scriitori din România. A tradus nenumărate cărţi din română în limbi de circulaţie europeană, a înfiinţat fundaţii culturale, a condus Şcoala de poezie în Orașul Regal, a asigurat desfăşurarea unor largi forţe lirice internaţionale în apreciatele „Nopţi de poezie de la Curtea de Argeş”, editând antologii ale acestor manifestări. Până în 1989, dar şi după căderea comunismului, Dumitru M. Ion a trăit exclusiv ca scriitor profesionist, fiind prezent în peste 25 de antologii de poezie şi proză română contemporană apărute în ţară şi în străinătate.

Dumitru M. Ion s-a născut la 26 septembrie 1947, în satul Brăteşti, comuna Albești. La Curtea Argeş aabsolvit Şcoala elementară, Şcoala de meserii şi Liceul „Vlaicu Vodă“.
Dumitru M. Ion a fondat, împreună cu poeta Carolina Ilica, “Nopțile de Poezie de la Curtea de Argeș”, unul din cele mai apreciate festivaluri internaționale de gen.
A fost preşedinte al Fundaţiei şi al Organizaţiei Culturale „Academia internaţională Orient-Occident”

Comments

Comments are closed.