Sărbătoarea Narciselor de la Negrași

mai 8, 2022

Primarul Constantin Alexandru a dat azi startul celei de-54-a ediții a Sărbătorii Narciselor de la #Negrași! Momentul a coincis cu cea de-a 15-a ediție a Zilei Comunei Negrași.
La eveniment au fost prezenți și președintele #PSD Argeș și al CJ Argeș, Ion Mînzînă, senatorul Cristina Stocheci, deputații Nicolae Pavelescu, Nicolae Georgescu, Aurel Bălășoiu și Remus Mihalcea, vicepreședinții CJ Argeș Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu, precum și alți primari din județ.
Poiana Narciselor din Negrași, cea mai sudică din România care are asemenea flori, a fost azi un adevărat magnet pentru localnici și turiști din toată țara. Narcisele din cadrul Rezervaţiei naturale Poiana cu narcise Negraşi sunt numite de locuitorii comunei „coprine”.
Acestea provin din zonele medteraneene şi sunt diferite de narcisele crescute în grădină: tulpina este mai subţire, frunzele sunt mai înguste şi florile au dimensiuni mai mici şi prezintă un fir roşu în jurul guleraşului gălbui. În ceea ce priveşte ciclul de viaţă, #narcisa de la Negraşi seamănă cu laleaua obişnuită – după ce floarea se ofileşte şi cade, se formează din nou bulbii, dând posibilitatea unei noi generaţii să se „afirme”.Felicitări organizatorilor pentru acest eveniment deosebit!

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online