Scandal uriaș la Guvern. Noi criterii de carantinare introduse de Ministerul Sănătății. Premierul nu știa!

apr. 14, 2021

Ministerul Sănătății a elaborat un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților. Nivelul de testare COVID devine factor principal, alături de rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și din secțiile ATI. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial, dar premierul Florin Cîțu a afirmat că nu știa de el. Au apărut informații că premierul va cere înlocuirea secretarul de stat Andreea Moldovan, cea care a semnat acest ordin.

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan și publicat în Monitorul Oficial introduce un punctaj pe baza unei grile.

Cu cât o localitate are mai multe puncte, cu atât situația epidemiologică este considerată mai gravă și localitatea poate intra în carantină.

Astfel, municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte.

Pentru ieșirea din carantină este prevăzut un singur criteriu: rata de incidență mai mică de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Comments

Comments are closed.