Școala a început în Pitești după investiții masive în unitățile de învățământ

sept. 6, 2021

Anul acesta, Primăria și Consiliul Local Pitești au investit ca niciodată în unitățile de învățământ. Din bugetul local, din fonduri europene, sume impresionante au fost îndreptate către reabilitări, modernizări și dotări sau amenajarea de săli și terenuri de sport în cadrul unităților școlare.
Unele lucrări încă sunt în derulare, majoritatea s-au încheiat, iar altele abia vor începe. Primarul Cristian Gentea a fost în mijlocul elevilor, părinților și cadrelor didactice la deschiderea anului școlar.

„Am participat cu mare bucurie la deschiderea de an școlar!
Mulțumesc pentru invitație și transmit câteva gânduri, la început de an școlar, tuturor elevilor, părinților și cadrelor didactice!
Pentru copii, este o zi cu emoții speciale: pentru cei care pășesc prima dată într-o sală de clasă este emoția și speranța începutului, pentru cei care se reîntorc în bănci este bucuria reîntâlnirii cu doamna învățătoare, cu profesorii și colegii, satisfacția de a continua să se dezvolte frumos.Părinții sunt partenerii cei mai loiali ai școlii, educația copiilor o fac umăr la umăr lângă dascăli! Cu rare excepții, un copil nu performează la școală dacă nu are acasă supravegherea echilibrată, dar permanentă, a părintelui, așa că începerea anului școlar este și o sărbătoare a familiei!Cadrele didactice au toată considerația mea pentru misiunea pe care și-au ales-o! Să insufle copiilor și tinerilor iubirea de carte, curiozitatea de a descoperi, de cercetare deci, de a inova și de a dezvolta o comunitate, o țară, o lume, mai bune decât le-am făcut noi!Administrația pe care o conduc, timp de patru ani, are ca prioritate școala, deoarece sunt un om care a învățat o viață întreagă și știu că cea mai valoroasă investiție care se întoarce într-o comunitate este educația. În 2021, municipalitatea a investit cei mai mulți bani în infrastructura școlară și avem în proiectare bugete și mai mari. Asta este responsabilitatea noastră.În ciuda vremurilor dificile pe care le traversăm, iar aici mă refer la criza sanitară mondială, școala va trebui să rămână reper pentru orice construcție socială în orice domeniu. Vă îndemn, așadar, să aveți grijă în primul rând de sănătatea dumneavoastră și a celor din jur, să aveți, apoi, putere de muncă în anul care urmează, satisfacții în pregătirea de zi cu zi și succese la toate examenele care vă așteaptă înainte de maturitate!Un an școlar plin de bucurii !”, a transmis primarul Pitestiului.

Comments

Comments are closed.