Se reia activitatea la Dacia. Măsuri speciale pentru angajați

mai 4, 2020

Producţia de maşini în uzinele Dacia de la Mioveni a fost reluată începând de astăzi. După Paşte, s-a reluat activitatea în Uzina Mecanică şi Şasiuri. Oamenii se pot întoarce la muncă doar în condiţii de siguranţă, aşa că s-a stabilit ca întreaga activitate de producţie de maşini să fie reluată începând cu data de 4 mai.

„Noi am analizat ce se întâmplă în România. Am văzut cam cum se prevede problema pandemiei şi am dat răgaz angajatorului nostru, Dacia, să facă toate condiţiile pentru a relua în condiţii de securitate activitatea pentru toţi salariaţii”, a declarat, Nicolae Paveslescu, lider sindicatul Dacia.

Unele activități au fost reluate din 21 aprilie pe bază de voluntariat. În continuare se iau măsuri stricte de protecție.

Imediat după Paste, 440 de angajați s-au întors în mod voluntar la serviciu la Uzina Mecanică și Șasiuri și la Uzina Vehicule în care producția a reînceput cu doar cu două schimburi și numai Departamentul presaj.
La sosirea angajaților li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice, toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajații poartă măști de protecție

Comments

Comments are closed.