La Spitalul Orășenesc din Mioveni, singurul spital de stat construit de la zero în ultimele trei decenii, există o secție de ATI care stă nefolosită, din lipsă de medici. La această unitate este nevoie urgentă de medici infecționiști și de specialiști în ATI.
Cu tot cu gărzi și sporuri, dar și în funcție de grad și de vechime, se poate ajunge la un salariu de 30.000 de lei, în mână. Din păcate, din cauza procedurilor actuale, pe perioada stării de alertă, posturile în această unitate medicală (cât și în celelalte spitale) nu pot fi ocupate prin concurs.
„Este foarte greu să atragi oameni care să-ţi vină în spital în condiţiile în care nu poţi să faci angajări decât pe durată determinată, în condiţiile stării de alertă. Mai mult, erau posturi scoase la concurs, s-au blocat acele concursuri”, a declarat dr. Horia Trăilă, managerul Spitalului Mioveni, citat de Mediafax.
La sediul Instituției Prefectului s-a desfășurat o ședință operativă la care au participat prefectul județului Argeș, directorul Direcției de Sănătate Publică Argeș, directorii medicali ai spitalelor COVID din județ, medici, reprezentanți ai Consiliului Județean Argeș și primari.
În urma discuțiilor au fost stabilite direcțiile în care se va acționa în perioada imediat următoare, respectiv: demararea procedurilor de creștere a numărului paturilor cu acces la oxigen în spitalele Câmpulung, Leordeni și Mioveni și cooptarea a 6 medici, 3 specialiști și 3 rezidenți cu ajutorul cărora s-ar putea operaționaliza cele 10 paturi ATI disponibile la spitalul Mioveni.
În acest sens, la videoconferința desfășurată în cursul zilei de ieri cu participarea primului-ministru și a ministrului sănătății, prefectul Emanuel Soare a solicitat sprijinul acestora pentru cooptarea celor 6 medici necesari în vederea operaționalizării locurilor la ATI din spitalul Mioveni.
De asemenea, s-a analizat și oportunitatea de a aduce un al doilea tir ATI în Argeș, la spitalul Mioveni, unitate mobilă ce ar putea funcționa tot prin aportul celor 6 medici amintiți mai sus. În acest fel, în județul nostru s-ar putea suplimenta locurile la ATI cu 22 de paturi foarte necesare în acest moment.