Șeful DSP Argeș a demisionat cu două săptămâni înainte de expirarea ordinului de numire!

iul. 2, 2020

Militarul liberal menit să salveze Argeșul de COVID a demisionat din motive… personale. Liberalului Alexandru Guiță îi expira mandatul pe 15 iulie, însă a preferat să își înainteze demisia ministrului sănătății cu două săptămâni înainte. Guiță a venit după ce Nelu Tătaru a demis-o pe Sorina Honțaru din fruntea DSP Argeș și a trasnferat-o direct la Galați, unde situația este mult mai dificilă. Asta în ciuda faptului că de la Argeș a fost dată afară pe motive de incompetență.

Pentru a-i lua locul, cu șanse sunt cotați Aron Andrei, apreciat de multă lume pentru activitatea de la Spitalul Municipal Câmpulung, în perioada de interimat, dar și Tiberiu Irimia, liberalul a fost pus într-o perioadă la conducerea Spitalului Județean, tot interimar, fără mari reușite. Și care, pe deasupra, a rămas și fără visul de a ajunge candidatul PNL la Primăria Pitești, după ce Miuțescu l-a adus pe ex- pesedistul Sorin Apostoliceanu. Decocamdată, interimar la conducerea DSP Argeș este directorul adjunct Katy Vătășescu.

Fără alte comentarii, vă oferim și scriosarea de pe „front” a lui Gigel Guiță:

Stimați argeșeni,
Parcurgem în aceste zile o perioadă foarte grea și periculoasă. Am trait și trăim încă vremuri critice și pline de primejdii pentru fiecare dintre noi și pentru întreaga noastră comunitate. Și ceea ce se întâmplă acum, vine după ce am făcut cu toții față nenumăratelor provocări ale pandemiei cu virusul SARS-Cov-2.
Prin eforturile noastre conjugate cu cele ale dumneavoastră, am reușit să limităm și să ținem sub control numărul cazurilor de COVID-19 la nivelul județului nostru, printr-o gestionare corectă a întregii situații complexe, prin care am reușit să stingem focarele epidemiologice în unitățile sanitare.
Acum avem la nivelul județului Argeș trei laboratoare de testare Real Time-PCR și am făcut să funcționeze la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești un aparat de recoltare plasmă imună pentru pacienții COVID-19.
Totodată, am crescut la nivel de județ de peste două ori capacitatea de spitalizare a pacienților cu noul coronavirus, iar personalul medico-sanitar acționează cu profesionalism și dăruire, făcând mari eforturi pentru asigurarea asistenței medicale pentru acești pacienți. Iar în paralel, instituțiile statului, instituțiile de ordine publică au acționat eficient pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.
Din păcate, toate aceste eforturi au fost umbrite de unii factori perturbatori care, mai ales în ultima vreme, au sporit în intensitate, accentuându-și astfel rolul lor distructiv. Este regretabil și de-a dreptul revoltător, în egală măsură, că situația pe care o trăim acum este și o rezultantă a avalanșei de informații iresponsabile aruncate cu multă ușurință în social-media, dar și în unele mijloace mass-media, în goana disperată a unora de a atrage atenția, de a-și spori audiența sau chiar de a aduna capital electoral, chiar cu prețul sănătății populației. Totul făcut prin manipularea celor prea creduli sau prea nemulțumiți de restricțiile existente sau, pur și simplu, din dorința unora de a părea mult mai inteligenți decât sunt în realitate.
Se ignoră în totalitate și nu se aduce în discuție faptul că nerespectarea măsurilor elementare de protecție (purtatul corect al măștii sanitare, păstrarea distanțării fizice și spălatul pe mâini) au avut ca rezultat imediat numărul mare de cazuri de COVID-19 apărut la nivelul instituțiilor sistemului sanitar, unităților economico-sociale, etc. Și, în cazul în care situația va continua, totul va duce la închiderea acestora de facto, din cauza propriului nostru comportament. Și vom avea poate astfel spitale, primării, magazine, terase, hoteluri închise, din lipsa acută de personal.Dragi argeșeni,
Ne dorim toți să revenim cât mai repede la viața de dinaintea pandemiei! Dar haideți să fim cât mai conștienți și responsabili și să ne mobilizăm cu toții să respectăm cele trei măsuri elementare de protecție, atunci când părăsim domiciliul (indiferent că mergem la magazin, în parcuri sau la locul de muncă), protejându-ne astfel pe noi înșine și propria familie, în special părinții și bunicii noștri.
Haideți ca în această perioadă să lăsăm la o parte interesele meschine și, spre binele nostru și numai al nostru, să nu mai postăm, lansăm, difuzăm informații de tot felul, provenite din surse necredibile și promovate din interese obscure, și să milităm cu toții pentru respectarea celor trei reguli elementare de protecție!
Consider că nu este un efort uriaș, ci este chiar la îndemâna tuturor, iar atunci când cât mai mulți dintre noi vor proceda astfel, vom fi un exemplu și pentru ceilalți și vom putea privi împreună cu optimism la viitorul apropiat!

 
 

Comments

Comments are closed.