Semnal de alarmă! Experții în Sănătate publică susțin că redeschiderea școlilor trebui amânată

feb. 4, 2021

Trei zile pline mai sunt până când se deschid școlile în România. În acest moment, 9 județe și Capitala sunt în scenariul galben, adică la gimnaziu și liceu vin la ore doar elevii din anii terminali.
Pentru a aduce cât mai mulți copii în bănci, ministrul Educației propune ca scenariul verde să fie împins până la incidența de 1,5 cazuri de covid la mia de locuitori. Experții în Sănătate publică susțin că redeschiderea școlilor trebui amânată cu două săptămâni.

Ministrul Educației i-a convocat pe inspectorii școlari într-o videoconferință pentru a discuta scenariile de redeschidere a școlilor, în funcție de rata de infectare. Însă documentul prezentat de Sorin Cîmpeanu are încă multe necunoscute.

Ordinul comun ar trebui să explice clar și situațiile în care cursurile se suspendă, dacă apar cazuri de COVID-19. Inspectorii școlari au cerut ca rata de infectare din scenariul verde să fie modificată până la 1,5 cazuri la mia de locuitori, așa cum se calculează incidența pe județe.

În cele mai multe unități de învățământ, oficialii au admis că nu se poate păstra distanțarea fizică, iar elevii vor sta câte doi în bănci, protejați doar de măștile de protecție, așa cum o fac și când ies în alte spații publice.
Sursa: TVR

Comments

Comments are closed.