Senatorul Cristina Stocheci cere ministrului Muncii să renunțe la proiectul noii legi a salarizării. Pierderi uriașe pentru personalul medical

apr. 15, 2021

Cristina Stocheci, senator de Argeș al PSD, cere ministrului Muncii Raluca Turcan să renunțe la proiectul noii legi a salarizării. Senatorul argeșean, care este și medic, susține că proiectul legislativ este o inepție, urmând să producă pierderi uriașe la salarize mai ales pentru personalul medical care lucrează la Terapie Intensivă.

„Este o decizie catastrofală ca la apogeul pandemiei, când secțiile ATI sunt sufocate și personalul medical epuizat, Guvernul să taie consistent din #veniturile salariale ale medicilor și în special ale celor din ATI, care sunt cei mai afectați de tăierea sporurilor. Chiar dacă ministrul Raluca Turcan ținea morțiș să ia o astfel de măsură, în niciun caz nu trebuia să o ia acum, când există un deficit major de personal medical pentru ATI.Plafonarea sporurilor la cel mult 20% din salariul de bază, principiu pe care Guvernul Cîțu vrea să-l aplice în noua lege a salarizării, înseamnă o tăiere efectivă de 46% din veniturile personalului medical. Astfel că eroii în halate albe, idolii din prima linie, se văd batjocoriți de către acest Guvern al Austerității și Minciunii. În loc de recunoaștere și sprijin, li se taie veniturile, fapt care, inevitabil, îi va demobiliza, cu consecințe dramatice pentru #sănătatea publică. Raluca Turcan se dovedește pentru salariații și pensionarii țării la fel de incapabilă precum a fost Vlad Voiculescu pentru sănătatea publică și gestionarea pandemiei!”, a subliniat Cristian Stocheci.

Comments

Comments are closed.