Senatul a adoptat tacit proiectul care dă din nou liber la vânzarea terenurilor către străini!

iun. 24, 2021

Deputatul Daniel Constantin, unul din cei mai mari traseiști politici, ajuns insigna purtată de Adrian Miuțescu la costum, jubilează. Fost ministru al Agriculturii, el este unul dintre cei mai fervenți susținători ai unui proiect de lege care va face ca pe viitor agricultura românească să fie de fapt, aproape în totalitate, a altora.

Proiectul de lege care dă din nou liber vânzării terernurilor agricole către străini a fost adoptat în mod tacit de către Senatul României, prima Cameră parlamentară sesizată.
Actul normativ inițiat de către aleși din PNL, USR și UDMR prevede eliminarea condițiilor prin care cumpărătorii de teren trebuie să facă dovada că au rezidență stabilă în România și că desfășoară activități agricole, așa cum prevedea Legea 175/2020 inițiată de către PSD.
„Proiectul de lege al actualei puteri a fost aspru criticat de #fermieri care au cerut menținerea condițiilor suplimentare pentru străinii care cumpără teren agricol în România.
Inclusiv printr-o scrisoare deschisă, organizațiile de agricultori au semnalat că forma propusă pentru modificarea legislației actuale nu face decât să dea din nou liber speculei cu terenuri, în defavoarea fermierilor români!
Legea 175/2020 care a fost inițiată de PSD a fost dezbătută timp de doi ani cu fermierii români și reprezentanții acestora și a fost elaborată tocmai la solicitarea lor de înăsprire a condițiilor de cumpărare a terenurilor agricole de către cei care nu locuiesc și nu lucrează terenurile agricole în țara noastră.
Legea PSD a fost făcută pentru fermierii români, dar actuala putere o modifică tocmai în defavoarea românilor!”, a atras atenția și deputatul PSD de Argeș Simona Bucura Oprescu.

Comments

Comments are closed.