Simona Bucura Oprescu: 55 din cele 57 de măsuri ale guvernului anunțate pentru firme NU sunt operaționale! Unde s-au dus banii împrumutați?

apr. 20, 2021

România este țara din Uniunea Europeană care a sprijinit cel mai puțin firmele și populația în lupta împotriva efectelor pandemiei, cu toate că țara noastră s-a împrumutat cel mai mult în această perioadă de peste un an. Deputatul Simona Bucura Oprescu a făcut o analiză pentru a vedea cum s-a ajuns aici, iar rezultatul a fost cel puțin dezarmant. Doar două din aproape 60 de măsuri anunțate de guvern pentru firme sunt funcționale!


„Guvernul #Cîțu este groparul economiei românești, iar datele oficiale confirmă dezinteresul acestuia de a susține cu adevărat firmele.
Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) susține că 55 dintre cele 57 de măsuri propuse de Ministerul Economiei pentru susținerea mediului de #afaceri au un grad de implementare de 0% sau puțin peste!Analiza a fost făcută având în vedere starea actuală a antreprenorilor, “grav afectați de criza economico-sanitară provocată de virusul Covid 19 și nemulțumirile acestora față de pasivitatea/inactivitatea ministerului de resort”.
România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al sprijinului acordat firmelor în perioada pandemiei. Dar este pe primul loc la împrumuturi care, se vede treaba, au altă destinație decât aceea de a veni în ajutorul oamenilor, al mediului de afaceri și Sănătății! Oare unde se duc banii, domnilor guvernanți?”, a fost reacția deputatului PSD de Argeș.

Comments

Comments are closed.