Simona Bucura Oprescu acuză: Guvernarea de dreapta a girat un jaf de proporții la Unifarm!

iul. 21, 2021

Pandemia de Covid a adus pentru cetățeni restricții ca pe timp de război, multe declarate ilegale și neconstituționale. În acest timp, liberalii și șefii numiți de aceștia la anumite companii au impus legea jafului, la Unifarm, compania statului subordonată Ministerului Sănătății au fost făcute achiziții la suprapreț, uneori și de opt ori peste prețul de piață, difereța fiind de zeci de mii de dolari pe bucată! Mai mult, se cunoaște scandalul penal privind producția de măști! În timp ce privații s-au reprofilat și au produs măști de protecție, cu toată opunerea ministerului Sănătății care a întârziat să acorde licența de conformitate, firma statului a făcut achiziții de sute de mii de euro pe utilaje care nu au produs nici măcar o mască pentru populația care a trebuit să plătească sume exorbitante.
Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu a atras atenția asupra jafului produs la Unifarm după raportul Curții de Conturi.
„Conform raportului Curţii de Conturi, Unifarm – companie de stat subordonată Ministerului Sănătății – a cumpărat ventilatoare la preţuri de opt ori mai mari decât valoarea de piaţă şi a vândut măşti către spitale la #suprapreț!
Unifarm a achiziționat ventilatoare „made in China” la prețul de 56.000 de dolari pe bucată, față de costul real de pe piață cuprins între 7.000 şi 10.000 de dolari bucata!
Compania a cumpărat izolete la suprapreț, adică la 17.000 de euro bucata, de aproape cinci ori mai mult decât costul real! Altfel spus, a dat pe o izoletă cât pe o mașină nouă de nivel mediu!
Adaosul comercial pentru măștile vândute către unitățile medicale a fost de 71%!
Prejudiciul este uriaș, de peste 1,5 miliarde de lei!În vreme ce românilor li s-a tot spus că nu sunt bani pentru salarii, pensii, alocații ori pentru a ajuta firmele lovite de pandemie, guvernanții s-au folosit de criza sanitară pentru a umfla buzunarele lor și ale acoliților. Cei care au girat și au făcut acest jaf trebuie să plătească!”, a atras atenția Simona Bucura Oprescu.

Comments

Comments are closed.