Simona Bucura Oprescu: Consumatorii vulnerabili trebuie să fie protejați!

aug. 19, 2021

Deputatul de Argeș Simona Bucura Oprescu a anunțat că, imediat după începerea noii sesiuni parlamentare, #PSD va propune mai multe amendamente la Legea consumatorului vulnerabil care a fost adoptată de Senat și se află în dezbatere la Camera Deputaților.
„Principalele amendamente propuse sunt:
1. Intrarea în vigoare a Legii consumatorului vulnerabil după 30 de zile de la adoptarea ei, și nu în septembrie 2022, cum prevede forma adoptată la Senat.
2. Creșterea plafonului de venituri prin care este definit #consumatorul vulnerabil, de la 810 lei la 1.149 lei/membru de familie, respectiv de la 1.445 lei la 2.053 lei pentru persoana care locuiește singură.
3. Indexarea cu rata inflației a tuturor sumelor acordate ca sprijin pentru consumatorii vulnerabili.De asemenea, PSD lucrează și la un proiect de lege distinct care să ofere o protecție suplimentară cetățenilor cu venituri mici în fața creșterii galopante a prețurilor la #energie și gaze naturale. Acest proiect de lege va fi depus la scurt timp după începerea sesiunii parlamentare, iar PSD va solicita dezbaterea sa în procedură de urgență”, a subliniat deputatul PSD de Argeș.

Comments

Comments are closed.