Simona Bucura Oprescu dă sentința: PNRR, eșec după eșec pentru actualul guvern!

aug. 23, 2021

Deputatul PSD de Argeș Simona Bucura Oprescu atrage atenția că în timp ce alte țări au început deja să beneficieze de fonduri din Programele Naționale de Redresare și Reziliență, România nu va încasa nimic din suma care pare să tot scadă, față de planul inițial. Singurele sume care intră în țară sunt, conform deputatului argeșean, cele împrumutate de Guvern.
„În timp ce în multe țări europene au început să intre banii aferenți Programelor Naționale de Redresare și Reziliență (PNRR), #România nu este în stare să atragă nici măcar un avans care să conteze!Astfel, Guvernul Cîțu își recunoaște oficial eșecul în privința PNRR și cere Comisiei Europene mai puțini bani ca avans pentru că nu poate prezenta proiectele spre decontare în termenul impus de Uniunea Europeană!
Cele 80 de miliarde anunțate ca o mare victorie a președintelui Iohannis au ajuns să fie, de fapt, doar 14 miliarde de euro (restul până la aproape 30 de miliarde reprezintă împrumuturi) din care România nu va primi nimic în 2021!
Pentru relansarea economiei după pandemie era extrem de important ca acești bani să intre în țară. Însă, în acest moment România are șanse minime să respecte termenele impuse de UE și să obțină întreaga finanțare, spre deosebire de celelalte țări UE care au primit deja avansul, au luat startul și vor primi toți banii solicitați pentru proiectele pe care le-au depus”, a menționat Simona Bucura Oprescu.

Comments

Comments are closed.