Simona Bucura Oprescu denunță bomba pregătită la Palatul Victoria: Guvernul Cîțu se pregătește să elimine subvenția pentru energia termică!

sept. 27, 2021

După creșterile uriașe la facturile de la energia electrică și gaze, scumpirile la combustibil care au generat la rândul lor scumpiri în lanț la servicii și produse, Guvernul pregătește o nouă lovitură pentru buzunarul românilor. Simona Bucura Oprescu a arătat că Executivul pregătește un act normativ pentru eliminarea subvenției pentru energia termică, ceea ce ar însemna, pentru toți cei care sunt conectați la sistemul centralizat, inclusiv milioane de bucureșteni și mii de piteșteni, facturi la încălzire și apă caldă extrem de greu de suportat.

„După ce a liberalizat fără cap piața energiei, astfel încât tarifele la gaze și energie electrică au explodat, acum Guvernul de dreapta pregătește o nouă lovitură pentru români!
Executivul condus de către Florin Cîțu vrea să elimine subvenția pentru energia termică în sistem centralizat, condamnând sute de mii de români la frig!
Numai în Pitești sunt circa 21.000 de apartamente branșate la sistemul de termoficare centralizat, iar subvenția reprezintă aproape 50% din costul gigacaloriei!
Este o măsură aberantă pe care guvernul Cîțu o ia, în loc să adopte norme de aplicare la legea consumatorului vulnerabil prin care să implementeze soluții pentru acordarea subvenției la căldură și să stabilească ajutoare suplimentare pentru consumatorii vulnerabili, Guvernul vrea să-I oblige pe toți românii care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire, să trăiască în frig, în iarna care urmează, sau să renunțe la cheltuielile pentru mâncare, pentru școală sau pentru îmbrăcăminte, pentru a putea achita facturile.În lipsa subvenției, datoriile asociațiile de proprietari – și așa destul de mari – vor crește enorm și vor pune în dificultate și societățile de termoficare.
PSD cere Guvernului să pună capăt acestor măsuri de dreapta care aruncă populația în sărăcie și în frig. Soluția propusă de PSD este amânarea acestor decizii aberante, care nu se pot aplica pe valul creșterilor de prețuri, și implementarea lor abia atunci când scade prețul gigacaloriei, al gazelor și al energiei electrice și când va exista contorizare individuală sau un sistem care să evidențieze separat fiecare consumator”, a declarat deputatul PSD de Argeș.

Comments

Comments are closed.