Simona Bucura Oprescu, despre atacul din Mioveni: Dacă un primar nu este în siguranță în Primărie, cum să se simtă cetățenii?

feb. 15, 2022

Ce s-a întâmplat la Mioveni vineri seara este regretabil, cu atât mai mult cu cât incidentul a avut loc într-o instituție publică iar viața unui om a fost pusă în pericol. Putea să se termine mai rău… Toată lumea știe că primarul Ion Georgescu obișnuiește să stea la birou până seara târziu și că ușa îi este deschisă pentru toți cei care au de rezolvat probleme administrative. Dar să intre peste el două persoane aflate în stare de ebrietate și să-l mai și agreseze, este de condamnat!

Este de condamnat ușurința cu care oricine poate pătrunde, oricând, într-o instituție publică, în lipsa unei legi care să îi protejeze pe aleșii locali. Agresorii puteau avea arme asupra lor și nu i-ar fi depistat nimeni… În sprijinul primarului Ion Georgescu au sărit, atât Asociația Orașelor din România care condamnă cu hotărâre astfel de fapte de intimidare, fapte care exemplifică expunerea primarilor la pericolul de a fi victime ale unor agresiuni, dar și deputatul PSD Simona Bucura Oprescu:

”Observăm o creștere a violenței în ultima perioadă, atât în societatea romanească dar și în raport cu cei care ocupă funcții publice. Ce vedem la Mioveni nu face decât să completeze un tablou care ne arată că mergem într-o direcție greșită și că instituțiile statului trebuie să aibă o reacție instituțională la asta. Eu sunt revoltată de faptul că în România anului 2022 așa ceva este posibil! Trebuie să ne facem o evaloare foarte serioasă, trebuie să fie un semnal de alarmă foarte serios… Fiecare dintre noi trebuie să ne simțim în siguranță într-o comunitate, cu atât mai mult o persoană care are statul de ales și reprezintă o comunitate. Păi dacă primarul nu este în siguranță într-o primărie, atunci cine mai este în siguranță? Lucrurile acestea trebuie foarte bine analizate… ” a declarat Simona Bucura Oprescu la un post de televiziune local.

Comments

Comments are closed.