Simona Bucura Oprescu despre Holocaust: Ororile comise de către oameni împotriva oamenilor nu trebuie să fie nicio clipă ignorate sau uitate!

ian. 27, 2021

Astăzi este marcată Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului – “Ziua Memoriei”, prima comemorare universală a victimelor Holocaustului. Aceasta a fost decisă prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42-a ședință plenară. Deputatul Simona Bucura Oprescu a avut un mesaj cu această ocazie.

„Ororile comise de către oameni împotriva oamenilor nu trebuie să fie nicio clipă ignorate sau uitate!
Se știe că, dacă nu avem grijă, #istoria se repetă! Cu 76 de ani în urmă, omenirea afla, șocată, de genocidul pus la cale de către regimul nazist.

Suntem datori să ne amintim cu respect și cu compasiune de #victimele Holocaustului și de familiile acestora și să facem tot ce depinde de noi ca suferințele cumplite de atunci să nu se mai repete!

27 ianuarie este data la care, în 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau (astăzi în Polonia) a fost eliberat de armata sovietică. #Holocaustul a avut ca rezultat uciderea a 6 milioane de evrei europeni și a milioane de persoane de alte naționalități de către regimul nazist german.Să nu lăsăm ura, indiferența și crisparea să otrăvească din nou Europa și lumea!”, a transmis deputatul argeșean.

Comments

Comments are closed.