Simona Bucura Oprescu: Disensiunile din cadrul coaliției de guvernare nu ar trebui să afecteze dezvoltarea și buna funcționare a comunităților locale!

aug. 16, 2021

Deputatul PSD de Argeș Simona Bucura Oprescu critică faptul că opoziția USRPlus din cadrul coaliției de guvernare pune în pericol continuarea Programuli Național de Dezvoltare Locală, program inițiat de PSD și care vizează exclusiv dezvoltarea infrastructurii locale, mai ales pentru orașele mici și comunitățile rurale, care deja au dificultăți majore în a accesare fonduri europene pentru acest tip de investiții.

„Anunțul tranșant al USR PLUS cum că nu va susține un nou Program Național de #Dezvoltare Locală (#PNDL 3), în condițiile în care multe dintre comunele și orașele României abia au fonduri pentru funcționare, darămite pentru #investiții publice majore, este de-a dreptul cinic!Își pun cei de la USR PLUS speranța în Fata Morgana care s-a dovedit până acum Planul Național de Redresare și Reziliență din care ar fi urmat să vină fonduri europene în România?
Nu, pentru că documentul nici nu este aprobat de către Comisia Europeană. Asistăm, de fapt, la mesaje de tip politicianist, sloganuri care s-au dovedit până acum a fi vorbe goale. PNDL este un program de succes inițiat de PSD care a dat șansa multor localități din România să investească în rețele de apă, de canalizare pluvială și menajeră, în stații de epurare, în creșe și școli, în reabilitări de drumuri etc.
România nu își permite mofturile unor politicieni care până acum au dovedit că nu știu, nu pot sau nu vor să guverneze în interesul țării și al cetățenilor ei!”, a subliniat Simona Bucura Oprescu.

Comments

Comments are closed.