Simona Bucura Oprescu după execuțiile din guvern: România a ajuns o țară neguvernată

iul. 12, 2021

Lupta pentru putere din interiorul PNL durează de aproximativ două luni și a intrat recent în faza eliminărilor celor din PNL care refuză să îl susțină pe premier. De partea cealaltă, tabăra lui Orban amenință că va bloca măsurile propuse de guvern în parlament, astfel că blocajul pare total cel puțin până la alegerile din septembrie din PNL. După care vor urma, probabil, noi decapitări. Asta, în timp ce jumătate din primăriile din țară nu au bani să funcționeze, salariile, pensiile și alocațiile sunt înghețate, iar PNRR este blocat undeva la nivelul UE din cauza proastei elaborări. Adică, și fondurile europene vor întârzia. În acest context, deputatul Simona Bucura Oprescu acuză faptul că pe fondul luptelor intestine din PNL, populația și mediul de afaceri au de suferit iar România a devenit o țară neguvernată.
„În timp ce nivelul de trai al cetățenilor se prăbușește, pe fondul majorării de prețuri, când #șomajul tot crește, premierul Florin Cîțu este mai preocupat să elimine oamenii lui Orban din Guvern și din teritoriu, cum s-a văzut și în Argeș.
Acum, Florin Cîțu și-a asumat interimar funcția de ministru al Fnanțelor cu intenția evidentă de a controla împărțirea banilor publici pentru a cumpăra votul primarilor la congresul #PNL. Interimatul poate fi până la 45 de zile, adică fix până la alegerile din partid.
Este deci evident că schimbările din Executiv și din partidele aflate la guvernare nu sunt făcute în interesul cetățenilor, ci doar pentru satisfacerea orgoliilor politice ale celor care conduc țara.
În loc să ia măsuri pentru creșterea veniturilor populației, pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, pentru sprijinirea familiilor cu copii sau pentru pregătirea noului an școlar, cei care conduc țara se ceartă pe funcții și pe controlul politic al partidelor din Coaliția de guvernare!”, a subliniat deputatul PSD.

Comments

Comments are closed.