Simona Bucura Oprescu: Guvernul își bate joc de mediul de afaceri

mart. 24, 2021

Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu a criticat modul în care Executivul a înțeles să vină în sprijinul agenților economici afectați de efectele pandemiei. Parlamentarul de Argeș acuză lipsa măsurilor și, acolo unde au fost introduse totuși o serie de mijloace de sprijinire, precum granturile pentru capitalul de lucru destinat IMM-urilor, modul de lucru este total deficitar.

„Guvernul #Cîțu continuă bătaia de joc la adresa mediului de afaceri! Măsurile de #sprijin sunt doar pe hârtie. În realitate, acestea fie lipsesc cu desăvârșire, fie sunt aplicate deficitar.Este și cazul măsurii privind acordarea de #granturi pentru capital de lucru destinat IMM-urilor: în ultima săptămână au fost semnate doar 2 (două) și n-a mai fost procesată nicio solicitare nouă!130 de ani ar dura semnarea contractelor pentru cele 13.500 de dosare admise pentru această măsură dacă se menține ritmul actual!Cât despre granturile pentru investiții – e și mai grav!
Peste 27.000 de mii de firme au cheltuit timp și bani degeaba, deoarece întreg procesul se reia de la zero după ce programul a fost suspendat în urma scandalului public al intervenției ministrului Năsui în sistem și al înscrierii masive preferențiale a mii de firme în ultima zi – aspecte cercetate de DNA.Fiecare zi ce trece cu Năsui la conducerea Ministerului Economiei confirmă cât de temeinică a fost moțiunea PSD îndreptată împotriva sa și cât de imperativă continuă să fie înlocuirea sa!”, a subliniat Simona Bucura Oprescu.

Comments

Comments are closed.