Simona Bucura Oprescu: În loc să fie preocupați de soarta oamenilor, guvernarea de dreapta aruncă România într-o criză economică și politică fără precedent!

sept. 6, 2021

Deputatul de Argeș Simona Bucura-Oprescu, președinte Comisia pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților critică guvernarea de dreapta care, în opinia sa, în loc să fie preocupată de problemele economice și sociale ale oamenilor, aruncă țara într-o criză economică și politică fără precedent, după ce USR s-a aliat cu AUR pentru o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu, care se suprapune peste valul patru al pandemiei COVID.

„În loc să-i preocupe problemele reale ale românilor, guvernanții de dreapta se faultează reciproc, fac jocuri de putere și aruncă #România într-o criză politică, de parcă cea economică nu era de ajuns! Pe acest fond al disputelor fără sfârșit dintr-o coaliție care este nefuncțională și în care șantajul a ajuns principalul argument politic, #românii o duc din ce în ce mai greu.
Conform Blocului Naţional Sindical, în 21 de judeţe salariul brut realizat în 2021 a fost în termeni reali mai mic decât cel realizat în 2019!Iar peste 1,1 milioane de angajaţi cu contract individual de muncă cu normă întreagă au avut în iunie 2021 venituri brute realizate mai mici decât 2.350 de lei, cât este salariul minim pentru studii superioare.
De asemenea, în iunie 2021 numărul angajaţilor cu contracte de muncă cu timp complet era cu 139.945 mai mic decât cel existent în iunie 2019 (5.084.694 în iunie 2021 faţă de 5.224.639 în iunie 2019).
A crescut însă semnificativ numărul angajaţilor cu contracte de muncă cu timp parţial, cu aproximativ 36%, de la 429.295 la 585.858 persoane. Din cauza proastei guvernări, rata sărăciei în muncă pentru angajaţii cu contracte de muncă cu timp parţial a ajuns în Romania la 65,9%.
Demagogia, habarnismul și interesul personal definesc această guvernare eșuată! Nu doar USR trebuie să plece, ci și PNL și UDMR! Au dovedit că nu le pasă de România!”, a concluzionat deputatul PSD de Argeș.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online