Simona Bucura Oprescu: Iohannis își bate joc de români

oct. 12, 2021

Deputatul PSD de Argeș Simona Bucura Oprescu consideră că președintele Klaus Iohannis își bate joc de români prin nominalizarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier. Secretarul PSD Argeș a făcut și o trecere în revistă a „performanțelor” primului guvern Cioloș, cunoscut și ca numele de Guvernul Zero, printre altele, pentru că în acea perioadă România nu a atras niciun euro din fondurile europene.
„Cum este posibil ca președintele Klaus Iohannis să îl nominalizeze pe Dacian Cioloș, președintele USR, pentru funcția de premier?
Cioloș, cunoscut pentru că a condus în 2016 așa-numitul „Guvern Zero” din cauza slabei performanțe, este liderul unui partid de 15% în continuă scădere!
Probabil Iohannis își închipuie că românii au uitat de dezastrul din precedenta guvernare Cioloș:

  • La capitolul fonduri europene, acolo unde Cioloș și colegii săi se visează experți, au fost zero. Un memorandum discutat într-o ședință a Guvernului tehnocrat arăta că absorbția fondurilor structurale din ciclul financiar 2014-2020 era 0%. Zero!
  • Guvernul Cioloș a modificat Codul Penal și Codul de procedură penală prin Ordonanță de Urgență, ceea ce era neconstituțional;
  • Tot Guvernul Cioloș și Raluca Prună se fac vinovați și de legea recursului compensatoriu, care a dus la eliberarea a peste 16.000 de deținuți, mulți dintre ei foarte periculoși (peste 2.000 dintre ei erau acuzați de omor și omor calificat, alții pentru viol sau pornografie infantilă);
  • 100.000 de români au fost înșelați de guvernul Cioloș care a mințit că este nevoie de 6 milioane de euro pentru ca statul să cumpere opera „Cumințenia Pământului” a lui Brâncuși; statuia nu a fost cumpărată, iar oamenii nu și-au mai primit banii înapoi!
  • Tot Guvernul Cioloș îi certa pe români pentru faptul că nu mai munceau pe „doi lei”, refuzând creșterea salariului minim la 1.200 de lei.
    Pe el îl vreți prim-ministru, domnule președinte?
    PSD nu va vota niciodată un Guvern Cioloș! Cîțu nu a fost dat jos pentru ca în locul lui să vină un premier „Zero”!”, a arătat Simona Bucura Oprescu.
Comments

Comments are closed.