Simona Bucura Oprescu: Limitarea accesului bolnavilor non-Covid la serviciile medicale este un dezastru de sănătate publică în România!

feb. 18, 2021

Conform președintelui Institutului Național de Statistică, în noiembrie și decembrie 2020 s-au înregistrat cele mai multe #decese de la al Doilea Război Mondial încoace! Deputatul Simona Bucura Oprescu acuză modul în care ministerul Sănătății a gestionat sistemul medical. Spitalele s-au confruntat cu grave probleme în dotarea cu echipament medical și de protecție în lupta împotriva COVID, iar accesul bolnavilor non-Covid în foarte multe spitale a fost îngrădit.
”În 2020 a avut loc o creștere explozivă a numărului de decese în raport cu 2019, excedentul fiind de peste 36.000. În noiembrie și decembrie 2020 s-au înregistrat unele din cele mai mari valori lunare de la al Doilea Război Mondial încoace”, a spus Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică.
Și nu vorbim despre decesele generate de noul coronavirus!
După cum se știe, guvernanții de dreapta au transformat spitale întregi în spitale suport Covid, privând alți bolnavi de tratamente vitale (cum ar fi bolnavii de cancer, persoanele care au nevoie de dializă, alte afecțiuni cronice grave). Iată unde s-a ajuns!
Soluția pentru care PSD a pledat și pledează continuu este aceea de a deschide spitalele pentru toți pacienții, creând circuite separate pentru bolnavii Covid și pentru cei care nu sunt afectați de noul coronavirus.

Comments

Comments are closed.