Simona Bucura Oprescu, noul ministru al Muncii

iul. 17, 2023

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis luni, prin vot, să propună pentru funcţia de ministru al Muncii pe Simona Bucura-Oprescu, iar pentru funcţia de ministru al Familiei pe Natalia Intotero.

„Am votat în cadrul Consiliului Politic Naţional nominalizarea a doi colegi pentru Ministerul Muncii şi pentru Ministerul Familiei în persoana doamnei Bucura-Oprescu pentru Ministerul Muncii şi doamna Natalia Intotero pentru Ministerul Tineretului şi Familiei. (…) Sunt două doamne… doamna Bucura-Oprescu este preşedintele Comisiei de administraţie din Parlamentul României şi cu o experienţă clară în această zonă şi doamna Natalia Intotero a mai fost ministru o perioadă de timp, a fost şi secretar de stat la Ministerul de Externe, este şi preşedinta, în acest moment, a Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, deci două doamne atât cu activitate şi politică, dar şi cu activitate în Parlament”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, la sediul central al partidului.

Cele două funcţii de ministru au devenit vacante după demisia Gabrielei Firea de la Ministerul Familiei şi a lui Marius Budăi de la Ministerul Muncii.

Simona Bucura-Oprescu s-a născut la 2 aprilie 1980, conform CV-ului publicat pe https://www.cdep.ro/. Este secretar al PSD Argeș și președinte al Comisiei de Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.

În 2009, a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice – Specializarea Finanţe-Bănci din cadrul Universităţii de Stat din Craiova şi, apoi, a urmat studii postuniversitare în Managementul Afacerilor Interne în cadrul Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” – Colegiul Naţional de Afaceri Interne. În 2011, a finalizat Masteratul în Relaţii Internaţionale şi Programe Europene din cadrul Academiei de Poliţie, iar în 2014, cursuri postuniversitare în Securitate Naţională în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii ”Mihai Viteazul”.

În administraţia judeţului Argeş, a îndeplinit rolurile de: reprezentant al Consiliului Judeţean Argeş în Asociaţia Internaţională a Regiunilor Francofone cu funcţia de vicepreşedinte (2005-2012), consilier judeţean secretar al Comisiei Învăţământ, Sănătate, Cultură, Culte, Patrimoniu, Sport, Turism, Agrement (2004-2008), consilier judeţean, membru al comisiei Buget Finanţe Studii Prognoze şi Relaţii Internaţionale (2008-2011), membru al Consiliului de administraţie al Spitalului Rucăr (2006-2008) şi al Consiliului de Administraţie al Bibliotecii Judeţene ”Dinicu Golescu”, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş (2011-2012).


Din 2012, a devenit deputat în Parlamentul României, Circumscripţia electorală Argeş, pe listele Partidului Social Democrat. În legislatura 2012-2016, a făcut parte din Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, din iulie 2016 îndeplinind rolul de vicepreşedinte. În 2016-2020, a fost membră a Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului: secretar până în octombrie 2020 şi vicepreşedinte din octombrie 2020; şi membră a Comisiei pentru afaceri europene. Din 2020, este preşedintă a Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului. A făcut parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Franceză – Adunarea Naţională, ocupând poziţia de preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (februarie 2018 – iunie 2020), conform sursei citate.

Comments

Comments are closed.