Simona Bucura Oprescu: PSD, proiect de lege pentru obligativitatea “criteriului verde” la licitații, după model european

apr. 12, 2021

PSD inițiază un nou proiect de lege pentru susținerea producătorilor #români. După întâlniri succesive cu reprezentanți ai mediului de #afaceri, PSD inițiază un proiect de lege care va institui obligativitatea “criteriului verde” la licitații, după model european, care punctează scăderea poluării urmare a scurtării distanțelor de transport, informează deputatul PSD de Argeș Simona Bucura Oprescu.
„Inițiativa PSD dă o șansă în plus firmelor românești de a participa cu succes la achizițiile publice ale statului și descurajează manevrele cu firme fantomă, cu marfă contrafăcută, cum adesea s-a putut constata în această pandemie – scandalul Unifarm este edificator – dar cu acționari prieteni buni cu guvernanții.Ce înseamnă criteriul verde? Poluare cât mai mică, urmare a unui traseu de transport cât mai scurt!
Una e să aduci marfa de la mii de km, alta e de la câteva sute sau zeci de kilometri.În legislația românească această prevedere privind “criteriul verde” există acum DOAR ca recomandare. De aplicat însă nu se aplică, după cum s-a putut vedea și-n tunurile repetate date anul trecut în achizițiile destinate combaterii pandemiei.PSD consideră imperativă transformarea recomandării în obligativitate, pentru că este VITALĂ în susținerea companiilor românești, mai ales în actualul context economic”, a postat pe pagina sa de Facebook deputatul PSD.

Comments

Comments are closed.