Simona Bucura Oprescu, semnal de alarmă: Numărul nașterilor în primele nouă luni din 2021, cel mai mic din ultimul deceniu!

nov. 12, 2021

Deputatul de Argeș Simona Bucura Oprescu atrage atenția că este nevoie de măsuri urgente pentru stoparea declinului demografic, în contextul în care numărul nașterilor în primele nouă luni din 2021 este cel mai mic din ultimul deceniu. Asta, în contextul în care România a înregistrat an de an un declin demografic, însă niciodată atât de accentuat.

„România se confruntă cu o criză demografică profundă. Datele statistice oficiale arată că numărul nașterilor din acest an este cel mai mic din ultimii 10 ani!Concret, în primele 9 luni din acest an s-au născut 132.872 de #copii, cu 7.000 mai puțini față de anul trecut.Și asta în condițiile în care anul 2020 a fost anul cu cele mai puține #nașteri din 1967 până în prezent (-40.000 față de 2019)! În context pandemiei de coronavirus, guvernele de dreapta nu au făcut nimic să încurajeze și să susțină familiile, iar rezultatele se văd. Mai mult, politicienii de dreapta au respins în Parlament un proiect de lege al PSD care avea în vedere tocmai un pachet de măsuri de creștere a natalității!Consecințele scăderii demografice se vor resimți pe piața muncii, dar și în sistemul de educație, sistemul de pensii ș.a.m.d.Este nevoie de măsuri urgente pentru a stopa scăderea demografică, astfel încât #România să respire viitor!”, a subliniat Simona Bucura Oprescu.

Comments

Comments are closed.