Simona Bucura Oprescu, semnal pentru Guvern: Nu renunțați la PNDL

iul. 15, 2021

PNDL este principala sursă de finanțare pentru investițiile în infrastructură pentru administrațiile locale. Guvernul însă intenționează să renunțe la acest program, în contextul în care a devenit un obicei ca guvernele Orban sau Cîțu să aloce fonduri din bugetul guvernului pentru situații de urgență sau prin rectificări bugetare aproape exclusiv pentru primăriile PNL. Deputatul PSD de Argeș Simona Bucura Oprescu susține că o astfel de măsură ar condamna la subdezvoltare mai ales comunitățile mici.

„Programul Național de Dezvoltare Locală inițiat de către #PSD a fost un #succes! Nu există localitate din România în care să nu se fi făcut investiții finanțate prin acest program (apă, canal, drumuri, poduri, grădinițe, creșe, școli, cămine culturale etc).
Acum, guvernanții de dreapta anunță, prin vocea premierului Florin Cîțu, că ar trebui să se renunțe la PNDL sau să i se dea o altă formă.
Dacă se va întâmpla acest lucru, Guvernul Cîțu condamnă la subdezvoltare satele, comunele și orașele mici, în care proiectele derulate prin PNDL nu au fost încă finalizate!
Tot ce știu să facă guvernanții de dreapta este să folosească banii românilor în interes propriu: să provoace blocaje în lanț în județele și în localitățile în care nu au fost votați, dar și să decapitalizeze societățile din construcții care au contractat lucrări din PNDL și care sunt nevoite acum să amâne plata salariilor pentru muncitori și plățile către furnizorii de materiale!”, a susținut deputatul PSD de Argeș Simona Bucura Oprescu.

Comments

Comments are closed.