Sistemul sanitar în flăcări! Sufocate de paturile COVID, spitalele iau foc la propriu. Cel puțin nouă pacienți COVID au murit într-un incendiu la Spitalul Constanța

oct. 1, 2021

Încă o zi neagră pentru România. Noua pacienti au decedat in urma incendiului izbucnit la sectia ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase, anunta Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID. Intregul spital a fost evacuat. DSU mai precizeaza ca la 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție, iar incendiul a fost lichidat la ora 10:55.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, Anamaria Iancu, toţi pacienţii au fost evacuaţi. Cei dependenţi de oxigen au fost direcţionaţi spre alte spitale. O parte dintre cei stabili au rămas la spital, alţii au fost redirecţionaţi către alte unităţi medicale. Cadrele medicale se ocupă în acest moment de avaluarea pacienţilor rămaşi la spital.

De la nivelul ISU Constanţa au fost mobilizate la locul intervenției 10 echipaje stingere, 1 descarcerare, 2 autoscări, 2 autospeciale pentru transport victime multiple, 1 spital mobil, 8 ambulanțe SMURD tip B2, 1 ambulanță SMURD tip C.

Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților. Au fost solicitate Forțe în sprijin de la județele Calarasi, Galati și Ialomita.

Misiunea este in dinamica, se mai arată în informarea Departamentului pentru SItuații de Urgență. Raed Arafat, șeful DSU a ajuns la Constanța, la Spital.

S-a amenajat un spital mobil pentru triajul pacienților, iar mulți dintre aceștia sunt transportați la Spitalul din Palazu și la Spitalul Județean Constanța, se pare.

Vă reamintim că mai multe spitale au fost cuprinse de incendii în pandemie. 15 pacienți au murit la Neamț, 20 la Matei Balș și 6 din Maternitatea Giulești.

Comments

Comments are closed.