Spitalul Județean, după imaginile de la Antena 3: „Protocolul de resuscitare a celor aflați în stop cardio-respirator se aplică indiferent de diagnostic”

nov. 13, 2020

La Antena 3 a fost prezentată miercuri seară, la ”Sinteza zilei” o înregistrare cutremurătoare.

E o înregistrare pe care n-aș fi vrut să o auziți niciodată, e unul dintre cele mai cutremurătoare lucruri ce se pot auzi vreodată”, a spus Mihai Gâdea.

Urmare a informațiilor apărute în spațiul public, în data de 11 noiembrie 2020, Spitalul Județean de Urgență Pitești formulează o serie de precizări:
„NU EXISTĂ DISPOZIȚIE DATĂ DE CONDUCEREA SPITALULUI DE URGENȚĂ PITEȘTI, POTRIVIT CĂREIA “LI S-A CERUT CELOR DIN LINIA I SĂ NU-I MAI RESUSCITEZE PE CEI CARE INTRĂ ÎN STOP CARDIO-RESPIRATOR”, așa cum precizează reprezentanți ai presei naționale, în știrea “Aia era, dacă intra în stop …era mort! Înregistrare cutremurătoare într-un spital din România”.

PROTOCOLUL DE RESUSCITARE, ÎN CAZUL TUTUROR PACIENȚILOR AFLAȚI ÎN STOP CARDIO-RESPIRATOR, INDIFERENT CĂ SUNT BOLNAVI DIAGNOSTICAȚI CU COVID – 19 SAU CU ALTE AFECȚIUNI, SE RESPECTĂ CU STRICTEȚE.CLIPUL VIDEO PREZENTAT CA SUPORT AL MATERIALULUI DE PRESĂ NU ESTE REALIZAT ÎN CADRUL SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PITEȘTI, CELE PRECIZATE IN FILMARE NEPUTÂND FI PROBATE.Mai mult, PERSOANA CARE FACE ACUZELE NU ESTE IMPLICATĂ ÎN ACTUL MEDICAL, DUPĂ CUM REIESE DIN FILMARE.

Astfel, informațiile prezentate, atât în titlul cât și în textul articolului, sunt denigratoare și nu relevă realitatea.Atragem atenția că publicarea acestora, înainte de a le verifica veridicitatea și fără a solicita un punct de vedere reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Pitești, duce la dezinformarea publicului și denigrarea imaginii unității sanitare, instigând la comentarii tendențioase și scăderea încrederii populației în actul medical desfășurat în cadrul unității noastre sanitare.De asemenea, aspectele semnalate pun în umbră eforturile cadrelor medicale și ale conducerii unității noastre, creând panică în rândul populației și îngreunând și mai mult desfășurarea activități medicale, în contextul epidemiologic actual. Având în vedere prejudiciul de imagine adus unității noastre sanitare, ne rezervăm dreptul de a acționa în instanță pe cei care se fac vinovați de aducerea acestor acuze nefondate Spitalului Județean de Urgență Pitești”, se arată în comunicatul remis de conducerea instituției.

Iată ce se menționează în înregistrare:

Conducerea spitalului Pitești este acuzată că cere unor persoane din linia I să nu-i mai resusciteze pe cei care intră în stop cardio-respirator!

– Dacă intra în stop aia era!
-Aia era, dacă intra în stop…era mort.
-Da.
-Ei oricum te pregătesc de la început!
– Doamne, în ce țară trăim!
– Când e asa, extrem de grav, inclusiv șeful…moare și gata. Ți se spune de la început că moare. Când îți va da vestea că a murit, să nu întrebi de ce. Înțelegi? Pe mine, de când er pe cărucior, nu mai vreau să aud…sunt, Doamne!
– Vezi ce a făcut? Bine că l-ai luat de acolo! Dacă nu, era mort astăzi.
-Bineînțeles! Crezi că rezista atâtea zile în tir? Şi nu ştiu de ce susţin să îi laşi atâtea zile acolo, când ei ştiu asta! Îmi spunea un medic rezident că îmi moare pe drum, este extrem de grav şi…
-Mai are o şansă… aşa la voi…
– Îi mai dăm o şansă, dacă nu riscăm, nu câştigăm! Şi încerca doctorul ăla să spună să nu-l dea, nu ştiu ce interese au!
– Să moară, să moară cât mai mulţi!
-Da. 
– Auzi, ei primesc bani dacă mor mai mulţi, ceva? Or avea vreo chestie?
– Nu știu. Prietena mea care mi-a povestit cum sunt acolo în tir, că mor doi-trei, îi scoate… Să nu ai un protocol de resucitare? Poate trece de stopul ăla şi depăşeşte!
-Îi dai o şansă bolnavului…
-Aud asta că nu se resucitează în tir…. Arafat o şti pentru ce aduc tirurile?
-Crezi că ei nu ştiu?

Comments

Comments are closed.