Sportivii au protestat la ușa ministrului, de Ziua Sportului. Simona Bucura Oprescu: Au dreptate, sportul a ajuns în colaps

apr. 6, 2021

Sindicatul Naţional Sport și Tineret a organizat azi, chiar de Ziua Sportului, un miting de protest în faţa ministerului de resort. Sportivii cer fonduri echitabile, premii pentru sportivii cu performanță. În același timp, fotbalul românesc a depus un memoriu în care a cerut permiterea accesului spectatorilor în limita maximă de 25% din capactitatea stadioanelor, cu respectarea legislației privind distanțarea.
Principalele revendicări sunt folosirea de criterii corecte pentru repartizarea bugetului către instituţiile subordonate şi federaţiile sportive, eliminarea inechităţilor salariale şi deblocarea posturilor vacante. Sindicaliştii reclamă lipsa consultărilor între conducerea ministerului şi specialiştii din federaţii.
Deputatul de Argeș Simona Bucura Oprescu a catalogat protestul sportivilor drept unul îndreptățit și a atras atenția că, la fel ca alte domenii importante, sportul este aproape de colaps din cauza lipsei de măsuri și de sprijinire pe toată perioada pandemiei. „Revendicările sunt cu atât mai îndreptățite cu cât pentru 2021, an olimpic, ministerul a alocat finanţări „sub limita sărăciei”, fără niciun fel de criterii în acordarea bugetelor către federaţii sportive naţionale şi subordonate şi fără fundamentarea tăierii premiilor pentru sportivi, antrenori şi colectivele tehnice.Ca rezultat direct al dezinteresului şi incompetenței guvernanților, pe perioada pandemiei sportul a ajuns în colaps. Sănătatea și performanțele copiilor și tinerilor care nu practică un sport din cauza lipsei condițiilor de antrenament și subfinanțării sunt puse în pericol”, a arătat SImona Bucura Oprescu.

Comments

Comments are closed.