Stație de oxigen la Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni

ian. 30, 2021

Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni, unitate sanitară aflată în coordonarea Consiliului Județean Argeș, a fost dotat cu stație de oxigen. Noua stație, pusă în funcțiune astăzi, are 65 de prize pentru distribuția oxigenului medical și deservește saloanelor de la parter și etajul 1.

Instalația de distribuție a oxigenului medicinal este esențială pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19 . De pe 25.07.2020 și până în prezent, la Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni au fost internați 535 de pacienți infectați cu SARS – CoV – 2.

Valoarea investiției a fost de 353.404 lei și a fost asigurată din fondurile Consiliului Județean Argeș.
„Mulțumesc consilierilor județeni care au înțeles necesitatea alocării acestor fonduri pentru achiziția stației de oxigen de la Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni. Conform specialiștilor, terapia cu oxigen este extrem de importantă pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. Se cunoaște faptul că, din data de 25 iulie 2020, Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni funcționează ca unitate COVID-19 destinată pacienților cu infecție SARS-CoV-2 pentru asistarea cazurilor ușoare și medii. Sănătatea rămâne un domeniu prioritar pentru noi, domeniu pe care îl vom susține și în care vom continua să investim” – Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

Din luna iulie 2020 și până în prezent, La Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni au fost internați 535 de pacienți infectați cu SARS – CoV – 2.

Comments

Comments are closed.