Tempestini, lider după prima zi în Raliul Argeșului

iun. 27, 2020

aliul Argeșului CATENA – Powered by Peugeot 2020 a programat în prima zi de concurs două probe speciale: o dublă parcurgere a specialei ”Godeni”, noutatea pregătită de organizatori în acest an.

Simone Tempestini și Sergiu Itu pornesc excelent în cursă și se instalează în poziția de lider, acolo unde rămân la finalul zilei grație a două victorii categorice de probă. Echipajul Napoca Rally Academy este urmat pe podium de Dan Gîrtofan și Tudor Mârza, situați la 28,7 secunde în spatele liderului.

Deși nu punctează în clasamentul FIA, Alexandru Pițigoi și Toni Avram sunt pe locul trei în clasamentul OPEN, reușind timpi extraordinari cu superbul Porsche 911 GT3.

Ultima treapă a podiumului clasamentului general FIA este ocupată de surpriza raliului: echipajul Norbert & Francesca Maior are o viteză încredibilă și este pe trei la finalul probelor de azi, în fața tuturor rivalilor, dar și a multor mașini mai puternice.

Locul 5 în clasamentul general, Valentin Porcișteanu și Dan Dobre conduc în categoria RC2N, unde sunt urmați de echipajele Cristi Timișică & Gabriel Lazăr și Răzvan Trișnevschi & Traian Arsenescu. În clasamentul mașinilor cu 2 Roți Motrice, frații Maior conduc în fața lui Mihai Manole și Marc Banca, în timp ce Adrian Teslovan și Vajk Imre Cseh sunt pe trei.

În clasamentul RC3 lideri sunt Manole și Banca, urmați de Teslovan/Cseh și Cotuț/Onofrei, cei care au abandonat după o ieșire în decor, dar care probabil vor luas startul și mâine. În spatele fraților Maior, Csongor Szabo și Marcus Andreoiu sunt pe doi în clasa RC4, iar bulgarii Mishev și Yanakiev completează podiumul.

Cu două victorii de probă, Raul Badiu și Gabriel Găină sunt lideri în clasamentul RC5 și al Cupei Dacia, în timp ce Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă sunt pe locul secund al clasei și primii în Swift Cup. Clasa 11 are parte de o luptă superbă, trei echipaje fiind într-un ecart de 1,6 seunde: Bogdan și Delia Năstase, Adi Iliescu și Rares Badea, și Dorin Banciu/Ioana Stan. În clasa 12, Pițigoi/Avram sunt lideri, urmați de echipajele Costea/Voicu și Csato/Csikos.

În clasamentul Campionatului de Raliuri dedicat Vehiculelor Istorice, Gunther Graef, Bogdan Iancu și al lor BMW 1602 conduc categoric, fiind urmați de Andrei Agapian/Mihai Matara și Petru Constantinescu/Mihai Boboia.

Comments

Comments are closed.