Pompierii argeșeni și alte echipe specializate din cadru ISU Argeș sunt angrenați într-o intervenție de amploare în Bascov, la ieșirea de pe Autostrada Pitești-București, la kilometru 120. Situația este una extrem de periculoasă după ce o cisternă încărcată cu combustibil s-a răsturnat, iar pe carosabil au ajuns peste 30 de tone de benzină și motorină.
Polițiștii au redirecționat traficul, iar la ieșirea de pe A1 este o coadă uriașă, având în vedere că se depun eforturi considerabile pentru a se înlătura riscul unei explozii. Autospeciala a fost pusă pe roți, iar circulația a fost reluată după o întrerupere de 5 ore, timp în care traficul a fost deviat prin Pitești.
Șoferul autospecialei a suferit un atac de panică și escoriații la nivelul mâinilor.
Formația de Intervenție Rapidă a Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș acționează pentru prevenirea producerii unui poluări pe cursul râului Argeș:
„În dimineața zilei de 18 iunie 2020, dispeceratul ABA Argeș Vedea a fost informat telefonic de către reprezentanții IJSU Argeș despre înregistrarea unui accident rutier pe Autostrada București – Pitești, cu răsturnarea unei cisterne pline cu combustibil. Pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu, reprezentanții IJSU Argeș au acționat cu spumă pe suprafața carosabilă.
La fața locului reprezentanții ABA Argeș Vedea și ai SGA Argeș au constatat că spuma îmbibată cu combustibilul de pe șosea, se scurgea într-un canal colector, care duce în râul Argeș, aval de barajul Bascov. Conducerea ABA Argeș Vedea a dispus deplasarea în teren a Formației de Intervenție Rapidă a SGA Argeș pentru acționarea cu materiale absorbante de stip spill sorb.
Configurația terenului și a canalului ce debușează în râul Argeș nu permite montarea de baraje absorbante plutitoare, debitul de apă format având o viteză foarte mare. Materialele abosrbante de tip spill sorb vor fi colectate în aval, în dreptul barajului Prundu pe râul Argeș. Reprezentanții Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea consideră că nu fi probleme privind propagarea în aval și apariția unei poluări, debitele râului Argeș (60 mc/s) și râului Doamnei (50 mc/s) asigurând o diluție suficientă.”, transmite ABAAV.
Sursa: ISU Argeș