Un urs terorizează locuitorii din Bughea de Jos

aug. 12, 2021

În urmă cu două zile, terorizaţi de urşi, locuitorii unui sat din Argeş, cereau ca autorităţile să facă ceva pentru a-i proteja de animalele sălbatice. Un cal a fost muşcat de un urs şi târât prin jumătate de sat. Pădurarii nu pot interveni şi nu pot împuşca ursul pentru că satul nu este zonă intravilană, iar cele mai multe case sunt ridicate fără autorizaţie.

Calul atacat de urs a agonizat ore bune până când autorităţile locale au găsit o asociaţie care să îl eutanasieze. „La ecvine nu am văzut niciodată asemenea răni. Leziunile sunt, din păcate, aducătoare de moarte. Singura soluţie pentru el este eutanasia”, a declarat Maria Popescu, medic veterinar. Localnicii sunt îngroziți. Nu ştiu cum să-şi mai ascundă animalele şi se tem că, la un moment dat, urşii vor intra peste ei în case.

Ursul era unul dintre exemplarele monitorizate, spun sătenii. Autorităţile locale susţin că în zona Bughea de Jos au fost relocaţi urşi din Hunedoara, care s-au apropiat tot mai mult de sate. Atacul din urmă cu două nopţi este printre cele mai violente, iar autorităţile nu au soluţii. „Am văzut în ordonanţa dată de domnul ministru că îi putem împuşca ursul, nu noi, cine are dreptul, în intravilan.

O nouă avertizare RO-ALERT

În cursul nopții de 11 spre 12 august, locuitorii din zonă au fost avertizați din nou prin RO-ALERT că un urs a intrat într-o gospodărie din comuna Bughea de Jos. Oamenii au fost îndemnați să ia măsuri de auto-protecție și să nu se expună pericolelor.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online