Vacanța de primăvară va fi mai lungă, semestrul doi decalat. Ce se întâmplă cu Evaluarea Națională

mart. 23, 2021

Din cauza evoluției pandemiei, ministrul Educației vrea să prelungească vacanța de primăvară, astfel încât să cuprindă atât paștele catolic, cât și pe cel ortodox. În aceste condiții, elevii vor sta o lună acasă. Cursurile și chiar evaluarea națională s-ar putea ține după jumătatea lunii iunie. Sorin Cîmpeanu evită astfel înghețarea anului școlar. A obținut și acordul lui Vlad Voiculescu pentru a ține școlile deschise până la intrarea în carantină a localității respective.
Semestrul al doilea se va încheia pe 2 iulie în loc de 18 iunie, cu excepţia claselor a VIII-a şi a XII-a şi a celor din învăţământul profesional şi tehnic, a anunțat marţi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. „Finalul semestrului al doilea se decalează două săptămâni. Vacanţa de primăvară se prelungeşte cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanţa de vară în vacanţa de primăvară. În loc să finalizăm semestrul al doilea pe 18 iunie se va încheia pe 2 iulie”, a spus Cîmpeanu. Potrivit acestuia, excepţie vor face elevii de clasa a VIII-a, care vor termina anul şcolar pe 25 iunie în loc de 11 iunie, elevii de clasa a XII-a, care vor finaliza cursurile semestrului al doilea pe 18 iunie în loc de 4 iunie, dar şi cei din învăţământul profesional şi tehnic, care intră în vacanţa de vară pe 23 iulie în loc de 9 iulie.

O lună și jumătate: atât a rezistat ordinul semnat în comun de miniștrii Educației și Sănătății prin care erau hotărâte măsuri de control al pandemiei în școli. Se stabilea la începutul lunii februarie că școlile vor trece în online dacă se vor înregistra 6 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

Acum, după explozia numărului de îmbolnăviri, mai ales în marile orașe, ministrul Educației spune că regula va fi schimbată: școlile nu vor mai trece în mediul online când incidența infectării cu SARS COV-2 depășește 6 la mie ca până acum, ci atunci când localitatea respectivă intră în carantină

Se schimbă datele pentru Evaluarea Națională, dar bacalaureatul rămâne cum a fost stabilit inițial. În aceste zile se desfășoară simulările pentru examenele naționale.

Comments

Comments are closed.