Vela: La Spitalul din Mioveni vor ajunge doze de Plaquenil, folosite în tratamentul COVID -19

apr. 6, 2020

Ministerul Sănătăţii a primit de la Sanofi România 18.000 de cutii de Hidroxiclorochină, medicament folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Cele 1.080.000 de doze vor ajunge la peste 45.000 de pacienţi din România, inclusiv la cei din Argeș. Dar donația nu ar fi putut avea loc sau ar fi fost întârziată nepermis de mult, dacă nu ar fi intervenit promt ministrul de Interne, Marcel Vela.
Totul a pornit de la un material de presă, în care se atrăgea atenția că firma Sanofi, care produce Plaquenil (medicamentul atât de mediatizat deoarece reduce inflamația plămânilor pacienților în stare gravă, care suferă de SARS, COVID-19), vrea să doneze peste un milion de doze, dar formalitățile de la nivelul Ministerului Sănătății și Agenției Naționale a Medicamentului întârzie foarte mult predarea stocului către UNIFARM pentru a-l distribui spitalelor.
Ministrul de Interne Marcel Vela a intervenit promt, la câteva minute după postarea mesajului și articolului privind îngreunarea donației și a preluat personal rezolvarea acestei probleme. Astfel într-un timp record, de numai câteva ore, a deblocat situația și cele 1.080.000 de doze de Plaquenil/Hidroxiclorochină au plecat către spitalele din țară. Spitalul Orăşenesc „Sf. Spiridon” Mioveni este și el beneficiar al donației de Plaquenil, care va fi de mare ajutor în lupta cu COVID-19.
La rândul său, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a mulţumit companiei Sanofi România pentru ajutorul acordat. “Hidroxiclorochina este un medicament de primă necesitate folosit pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Donaţia consistentă venită din partea companiei Sanofi România este o gură de oxigen care ajută sistemul medical românesc să trateze 45.000 de pacienţi infectaţi. Le mulţumesc public, iar gestul lor ne dă încredere că prin solidaritate şi uniţi putem câştiga lupta cu acest duşman invizibil, cum este noul coronavirus”, a precizat ministrul Sănătății.

Comments

Comments are closed.