Vicepreședintele CJ Argeș Marius Nicolaescu acuză: Guvernul vrea să blocheze investițiile prin PNDL

iul. 1, 2021

Vicepreședintele CJ Argeș Marius Nicolaescu acuză că Guvernul Cîțu vrea să blocheze Programul Național de Dezvoltare Locală, program inițiat de PSD datorită căruia s-au făcut multe investiții necesare în toate localitățile țării! El susține că deși vorbește despre investiții, guvernul liberal vrea să blocheze acest program dedicat în special investițiilor în infrastructură, iar miliardele de euro împrumutate cu consecvență nu se revăd nici în puterea de cumpărare a românilor, nici în alte proiecte de investiții.
„Premierul Cîțu a anunțat că ”nu se mai face #PNDL” ca replică la afirmația contracandidatului său la șefia PNL, Ludovic Orban, că, dimpotrivă, e nevoie PNDL.
PSD cere imperativ continuarea finanțării PNDL! Oamenii au nevoie de #infrastructura locală pentru a avea o viață mai bună!
PNDL și-a dovedit din plin utilitatea pentru milioane de români, în special din mediul rural și din urbanul mic, unde posibilitățile locale de finanțare sunt mult mai reduse.
Nu există comunitate locală în România care să nu fi beneficiat măcar de un proiect PNDL prin care a fost ridicat nivelul de civilizație – trotuar, asfalt, apă, canal, gaz, energie electrică, grădiniță, școală.
În acest an, alocările pentru PNDL au fost cu premeditare mult mai mici decât în anii anteriori. S-au alocat doar 3,8 miliarde lei în 2021, față de 6,6 miliarde lei în 2020 – o reducere cu 42%.
Orban și Cîțu au îndatorat România cu peste 49 de miliarde de euro în intervalul noiembrie 2029 – 15 iunie 2021.
Unde sunt banii împrumutați? Că nu se văd nicăieri! Alocațiile n-au crescut cum prevede legea, pensiile și salariile au fost înghețate, economia n-a primit sprijin în pandemie, infrastructura e la pământ, investițiile nu există nici măcar pe hârtie”, a subliniat Marius Nicolaescu.

Comments

Comments are closed.