Video! 132 de paturi suplimentare pentru pacienții COVID în Argeș. 40 sunt la spitalul Vedea

apr. 8, 2021

La spitalele din subordinea Consiliului Județean Argeș a fost suplimentat numărul de paturi COVID, a anunțat dr. Anci Ionescu, consilierul preşedintelui Ion Mînzînă pe probleme de sănătate. În total este vorba despre 132 de paturi numai în aceste spitale. În curând, 40 de paturi vor fi disponibile la Spitalul Vedea, unde vor fi tratați exclusiv pacienți cu probleme psihice. Spitalul Județean va ajunge la 160 de paturi COVID, însă în același timp, va asigura și intervențiile medicale non-COVID.

Un întreg pavilion este în reorganizare. Și la Spitalul Costești se va face cu o suplimentare de 17 paturi. Cea mai importantă crește va fi la Spitalul Județean, unde mai multe secții medicale vor ajunge secții COVID. Deja se lucrează la crearea a încă 60 de paturi, la care se vor adăuga alte 15 paturi la Psihiatrie pentru pacienții cu afecţiuni psihice. Astfel, Spitalul Judeţean Argeş ajunge la 160 paturi COVID.
Dr Anci Ionescu atrage însă atenția că dacă greutățile financiare sau de reorganizare pot fi depășite, marea problemă rămâne resursa umană, personalul medical fiind insuficient și extenuat de presiunea și condițiile în care lucrează.

Comments

Comments are closed.